Звезда и ЦСКА без голова у Београду, одлучује реванш у Москви

Црвена звезда – ЦСКА 0:0. Фудбалери Звезде и московског ЦСКА играли су без голова у првом мечу шеснаестине финала Лиге Европе. На стадиону "Рајко Митић" гости су били нешто опаснији ривал, али је најбољу прилику пропустила Звезда. Реванш меч на програму је 21. фебруара у Москви.

После 26 година, Црвена звезда је одиграла у "пролећном" делу неког евротакмичења. Против руског ЦСКА, црвено-бели су одиграли без голова, па ће учесника осмине финала Лиге Европе одлучити реванш у Москви.

Временски услови у Београду никако нису били пролећни и утисак је да је време тешко за игру спречило играче обе екипе да покажу више, макар да постигну који погодак.

Снег у Београду спречио је и навијаче да напуне стадион "Рајко Митић" до последњег места. Према званичним подацима, утакмицу је посматрало нешто више од 35.000 навијача, укључујући и групу присталица ЦСКА, који су почетком другог дела направили праву димну завесу. 

Гости су били опаснији ривал током 90 минута на стадиону "Рајко Митић", али је најбољу прилику на утакмици пропустила Црвена звезда. Немања Радоњић је у 35. минуту изашао "један на један" са голманом руске екипе, али је шутирао право у Акинфејева.

Можда и најбољи период Звездине игре био је почетком другог полувремена, када су црвено-бели упутили неколико удараца ка голу руске екипе, али је Акинфејев сваки пут био на висини задатка.

Екипа ЦСКА није створила неку озбиљнију прилику пред голом Борјана, али су напади "армејаца" били и те како опасни.

На крају делује као да су обе екипе задовољне постигнутим резултатом. ЦСКА је остао непоражен на гостовању, док Звезда, иако није забележила победу нити постигла гол, има чему да се нада у реваншу, 21. фебруара у Москви.

Овако је протекао меч на стадиону "Рајко Митић": 

19.51 – Крај меча у Београду, Звезда – ЦСКА 0:0.

19.49 – Истекао је 90. минут, играће се још два минута надокнаде времена.

19.45 – Још две измене – Чалов мења Витиња, док је у тиму Звезде у игри Рачић уместо Пешића.

19.39 – Звезда је привремено са играчем мање на терену – Александру Пешићу се указује лекарска помоћ због крварења.

19.36 – Прва измена на мечу – уместо Радоњића у игри је Славољуб Срнић.

19.34 – Коначно опасан напад Звезде. Радоњић је прошао по левој страни, пронашао на десној Бена, а после центаршута последњег појачања црвено-белих Крстичић шутира главом поред гола.

19.27 – Опасан контранапад руске екипе, али се Муса није снашао у ситуацији "три на један", па Родић на време отклања опасност.

19.17 – Још један покушај гостију – Витињо је покушао из слободног ударца са ивице казненог простора, али је шутирао директно у Борјана.

19.09 – Напада и ЦСКА, покушава са дистанце Головин, али овога пута се истакао Звездин голман Борјан.

19.07 – Звезда офанзивнија у наставку. Добру прилику пропушта Ле Талек, пошто је Акинфејев феноменално интервенисао.

19.03 – Настављен је меч. Гостујући навијачи запалили су велики број бакљи, па се густ дим надвио над стадионом "Рајко Митић".

18.47 – Полувреме у Београду, нема голова.

Гости су у првих 45 минута имали више лопту у поседу, имали више удараца ка голу (8:5), али је најбољу прилику пропустила Црвена звезда. Исход ове утакмице, а нарочито двомеча, и даље је неизвестан. Березуцки и Головин зарадили су жуте картоне у првом делу.

18.36 – Велика прилика за Звезду у 35. минуту. Радоњић је искористио грешку одбране ЦСКА и изашао сам пред голмана руске екипе, али је шутирао право у Акинфејева.

18.33 – И гости у Београду имају подршку навијача.

18.23 – Узвраћа на другој страни ЦСКА. Дзагоев је прошао по левој страни, стигао готово до петерца Звездиног гола, али није успео да пронађе саиграче пред голом Борјана.

18.22 – Прва прилика за Звезду на мечу. Бен је шутирао из слободног ударца са 18 метара, али је лопта отишла преко гола Акинфејева. 

18.11 – После спорог почетка меча, прву прилику на утакмици ствара ЦСКА у 10. минуту. Витињо се добро снашао у казненом простору Звезде, али је шутирао директно у Борјана.

18.02 – Почео је меч. 

18.01 – На стадиону "Рајко Митић" минут ћутања за настрадале у авионској несрећи у близини Москве. 

17.57 – Играчи две екипе, предвођени пољским судијом Рачковским, излазе на терен.

17.50 – Тешки услови за игру на стадиону "Рајко Митић". Терен је наквашен, док је температура један степен изнад нуле у Београду. 

17.30 – Овако изгледа свлачионица Црвене звезде.

17.25 – Стадион "Рајко Митић" полако се пуни...

17.20 – Без обзира на лоше временске услове, навијачи Црвене звезде у великом броју пристижу на наш највећи стадион...

17.10 – Навијачи Партизана угостили су госте из Русије, са којима ће заједно посматрати меч на стадиону "Рајко Митић". Полиција посебну пажњу обраћа на њих, у комшилук ће са стадиона "Партизана" аутобусима градског превоза.

17.00 – Познати су састави тимова:

Звезда: Борјан, Стојковић, Савић, Ле Талек, Родић, Јовичић, Доналд, Крстичић, Радоњић, Пешић и Бен;

ЦСКА: Акинфејев, Василиј Березуцки, Васин, Вернблум, Фернандез, Натхо, Головин, Кучаев, Дзагоев, Витињо, Муса.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво