Читај ми!

Свилар јунак па трагичар, Рома силна против Челсија, Барса запела у Пиреју

Миле Свилар, најмлађи голман који је икада бранио у Лиги шампиона, одбранио је једанаестерац Марсијалу на Олд трафорду, али је потом изнова постигао аутогол (на крају је лисабонски тим поражен са 2:0). Рома је дала три гола немоћном Челсију, док Барселона није успела да постигне нити један против веома доброг Олимпијакоса. Пари Сен Жермен бројао до пет против Андерлехта, док су Спортинг и Јувентус одиграли нерешено (1:1). Минхенски Бајерн наставио ренесансу са новим-старим тренером Јупом Хејнкесом, пошто је славио против Селтика у Глазгову са 1:2. Карабаг имао предност у Мадриду, али је Атлетико ипак успео да стигне до бода против дебитанта.

Фудбалери Пари Сен Жермена и минхенског Бајерна после 4. кола Лиге шампиона обезбедили су пласман у осмину финала.

Парижани су са убедљивих 5:0 надиграли Андерлехт (Урош Спајић се повредио у 45. минуту), уз хет-трик левог бека Левина Курзаве, док је у истој Б групи Бајерн тријумфовао у Глазгову против Селтика 2:1, па ће сада два тима водити борбу за прво место до краја ове фазе.

На корак од нокаут фазе је и Манчестер Јунајтед после победе над Бенфиком 2:0 и максималног учинка од 12 бодова, али је одложен пролаз даље јер је ЦСКА преокретом славио у Базелу са 2:1.

Меч на Олд Трафорду обележили су Срби, са главном улогом у лику младог голмана Бенфике Милета Свилара. Он је прво одбранио пенал Антонију Марсијалу, да би, као и пре две недеље, примио несрећно гол, јер га је после шута Немање Матића лопта, пошто се одбила од стативе, погодила у леђа и завршила у мрежи.

За госте је свих 90 минута одиграо Љубомир Фејса, док је Андрија Живковић меч преседео на клупи.

У дербију вечери Рома је на Олимпику надиграла Челси са 3:0 и преузела место лидера у Ц групи, на крилима двоструког стрелца Стефана Ел Шаравија и Дијега Перотија на асистенцију Александра Коларова.

Тријумф Римљана добија више на значају када се зна да је Атлетико одиграо само 1:1 са аутсајдером Карабагом у Мадриду.

На крају у Д групи виђена су два ремија, Олимпијакос је одолео Барселони у Пиреју, док је Јувентус у финишу изборио реми у Лисабону (1:1).

За Олимпијакос је Јагош Вуковић провео цео меч на клупи, а Урош Ђурђевић је ушао у последњих 10 минута.

Резултати и стрелци:

А група: Манчестер Јунајтед – Бенфика 2:0 (Свилар аутогол 45, Блинд 78 пенал), Базел – ЦСКА Москва 1:2 (Зуфи 32 – Џагоев 65, Вернблом 79)

Табела: Манчестер Јунајтед 12 бодова, Базел 6, ЦСКА 6, Бенфика 0.

Б група: Пари Сен Жермен – Андерлехт 5:0 (Верати 30, Нејмар 45+4 , Курзава 52, 72, 78), Селтик – Бајерн 1:2 (Мекгрегор 74 – Коман 22, Мартинез 77)

Табела: ПСЖ 12, Бајерн 9, Селтик 3, Андерлехт 0.

Ц група: Рома - Челси (Ел Шарави 2, 36, Пероти 63), Атлетико – Карабаг 1:1 (Парти 56 – Мичел 40).

Табела: Рома 8, Челси 7, Атлетико 3, Карабаг 2.

Д група: Олимпијакос – Барселона 0:0, Спортинг – Јувентус 1:1 (Цезар 20 – Игуаин 77)

Табела: Барселона 10, Јувентус 7, Спортинг 4, Олимпијакос 1.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво