Реал "краљевски" до Суперкупа Шпаније

Головима Марка Асенсија и Карима Бенземе, мадридски Реал потврдио победу у шпанском Суперкупу, пошто је и у првом мечу, на Кампу Ноу, савладао Барселону. Укупан резултат двомеча 5:1 и гомила брига за Каталонце.

Танке наде Барселоне да може да надокнади два гола заустатка из прве утакмицем сјајним ударцем распршио је Марко Асенсио већ у четвртом минуту меча, па је пред неубедиљивим великаном из Каталоније, већ тада, стајао готово недостижан циљ.

Победу "мадридиста" потврдио је Карим Бензема у 39. минуту.

Барселона је у другом делу утакмице играла много предузимљивије и створила неколико одличних прилика, махом после грешака иначе сјајног Луке Модрића, али су Лионел Меси и Луис Суарез погодили пречку, односно стативу, па се резултат до краја меча није променио.

Реал је играо без Кристијана Роналда, који је због црвеног коартона и гурања судије на Кампу Ноу суспендован на пет утакмица, али то није пореметило одлично сложен тим Зинедина Зидана.

Барселона, после одласка Неимара у Париз, не делује претерано убедљиво, а посебан разлог за бригу представља чињеница да је друга највећа звезда тима, Луис Суарез шепајући завршио меч, пошто је повредио колену у дуелу са голманом Реала Кејлором Наавасом.

Као и обично, ни овај "Ел класико" није протекао без провокација, па се капитен Реала Серхио Рамос прилично неспортски понео према Месију, док су "мадридисти" једнако неспортски испратили Ђерара Пикеа на клупу.

Шоансско првенство почиње следеће седмице.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара