Сага Нејмар: Компликује се трансфер, Примера стопирала клаузулу

Трансфер Бразилца Нејмара из Барселоне у Пари Сен Жермен, најскупљи у историји фудбала, вредан 222 милиона евра, закомпликовао се пошто је шпанска Примера одбила да прими новац за откупну клаузулу.

"Имамо оправдане сумње да ПСЖ својом понудом крши Уефине законе о финансијском фер-плеју", саопштено је из Примере.

Парижани ће сада морати да пронађу начин да докажу како је све "по прописима".

"Можемо да потврдимо да су адвокати Нејмара дошли у наше просторије да откупе уговор, али захтев је одбијен јер се крши финансијски фер-плеј Уефе. То су све информације које у овом тренутку можемо да пружимо", наводи се у сапштењу Ла Лиге.

Разлика између откупних клаузула у Шпанији, у поређену са отпусним клаузулама у осталим великим лигама у Европи, јесте начин на који откупи морају бити извршени.

Уместо да клуб који жели да купи играча плати уговорени износ клубу који га продаје, услов је да играч који прелази у други клуб сам себе откупи из тренутног клуба, што значи да ПСЖ прво мора играчу да плати трансфер, а овај да поднесе захтев Ла Лиги.

А до тада, према информацијама са Иберијског полустрва, Нејмар је у Порту, где ће обавити лекарске прегледе, а у Барселони га полако заборављају, пошто је његова фотографија јутрос уклоњена са свих рекламних паноа на стадиону Камп ноу.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(четвртак, 03. авг 2017, 21:50) - Мој тата траву коси... [нерегистровани]

Гени су чудо!

Његов отац је добио 66 милиона за трансферске услуге у свему овоме!