Звезда због виза без четворице странаца у Казахстану

Фудбалски клуб Црвена звезда суочава се са великим проблемима пред утакмицу против Иртиша у Казахстану у квалификацијама за Лигу Европа.

Звезда у Павлодару највероватније неће моћи да рачуна на странце Ричмонда Боаћија, Гелора Кангу, Абрахама Фримпонга и Џона Руиса, који немају визу за Казахстан.

Проблем представља то што Казахстан нема амбасаду у Београду, а процедура издавања виза у Будимпешти траје око 15 дана, уз лично присуство.

Звезда и Иртиш су тек прошлог четвртка, 6. јула сазнали да ће се међусобно састати у другом колу квалификација за Лигу Европа.

Црвена звезда је, како је речено у клубу, од 21. јуна више пута контактирала амбасаду Казахстана у Будимпешти и данас је обавештена да играчи могу да добију визе када слете у Астану.

Аеродром у Астани је једини на ком у тој земљи могу да се издају визе, а црвено-бели слећу у 450 километара удаљени Павлодар.

Постоји могућност, која је мало вероватна, да фудбалери из Гане, Габона и Костарике у уторак отпутују за Астану редовним линијама преко Франкфурта и саиграче сачекају у Павлодару.

Црвена звезда је поводом проблема обавестила Европску фудбалску унију (УЕФА), која је била у контакту са националним савезом Казахстана, али без успеха.

Фудбалери Црвене звезде ће у среду око поднева чартер летом отићи у Павлодар, док ће се прва утакмица другог кола квалификација против Иртиша играти у четвртак од 16.00.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 11. јул 2017, 08:27) - anonymous [нерегистровани]

Onda

Onda ne treba pustiti ni jednog clana Irtisa kada dodju na revans u Beograd za sedam dana, bez viza koje moraju da izvade u Meksiku i to svako posebno za sebe.
Postuj sebe da bi te i drugi postovali.