Немачка освојила Куп конфедерација

Шампион света јачи од шампиона Јужне Америке - репрезентација Немачке савладала је са 1:0 најбољу екипу Чилеа у финалу Купа конфедерација. Једини гол постигао је Ларс Штиндл. Правду у Санкт Петербургу делио најбољи српски арбитар Милорад Мажић.

Иако је Чиле био далеко бољи противник у уводним минутима меча, Немци су искористили прву грешку дефанзиваца "ла рохе" и постигли гол.

Марсело Дијаз је био ноншалантан у одбрани, Тимо Вернер отео лопту, додао Штиндлу, који је без потешкоћа затресао мрежу.

Чилеанци су притискали Немце са свих страна, шутирали кад год бни имали прилику за ударац, али нису успевали да пронађу пут до Тер Штегеновог гола.

Немци су направили неколико сасвим пристојних, чак и врло добрих прилика, али је резултат до полувремена остао исти.

У наставку, нешто опрезнија игра обе екипе, није било узбудљиво као у првих 45 минута.
Међутим, како је време одмицало, Чилеанци су притискали све јаче и јаче. Покушали су неколико пута, преко Варгаса и Видала, али нису имали среће.

Немци су зналачки одолели притиску противника и сачували резултат до краја меча.

Правду у финалу је делила српска тројка на челу са Милорадом Мажићем.

Овако је протекао меч:

21.55 - Крај меча, Немачка је освојила Куп конфедерација.

21.50 - Феноменална прилика за Санчеза који је страховито шутирао из слободног ударца. Ипак, Тер Штеген је био спреман и одбранио је његов ударац.

21.30 - Притисак Чилеа, којем време није савезник. Прво је шутирао Варгас право у Тер Штегена, а потом је Видал покушао али безуспешно.

21.15 - Жути картони за Видала и Кимиха, који су имали вербални дуел. Интересантно, обојица су саиграчи у Бајерну.

21.13 - Прилика за Немце, Дракслер је био у доброј позицији али резултат остаје исти.

21.12 - За разлику од првог дела, за сада нема превише узбуђења у наставку. 

21.02 - Почело је друго полувреме.

20.45 - Полувреме. Чиле је био бољи тим у првих двадесетак минута, али је примио гол из прве грешке. Немци су потом преузели контролу, направили неколико добрих прилика, али је остало 1:0 за "панцере" после првих 45 минута игре.

20.45 - Велика прилика за Немце у финишу првог дела игре. Горецка очи у очи са Бравом, голман Чилеа и Манчестер ситија излази као победник из овог дуела.

20.40 - Још један ударац "панцера", Дракслер је снажно шутирао са ивице казненог простора, али, баш као и покушај Леона Горецке, лопта је завршила покрај стативе.

20.32 - Добра шанса за Немачку. Горецка је шутирао поред стативе.

20.25 - Још једна добра прилика за Чиле, али Арангуиз није добро захватио лопту, па је пропала лепа шанса да се изједначи.

20.21 - ГОООЛ! Немачка води! Велика грешка у задњој линији Чилеа, Марсело Дијаз је изгубио лопту, Вернер одузео лопту, несебично додао до Штиндла, који је сместио лопту у мрежу.

20.20 - Колосална прилика за Чиле! Видал је опалио по лопти са двадесетак метара, Тер Штеген одбио лопту на ногу нападача Чилеа, који није успео да пребаци голмана Немачке у пошаље лопту у мрежу.

20.15 - Немачка се тешко ослобађа притиска Чилеанаца, који сваку прилику користе да упуте шут ка голу. Едуардо Варгас је јако шутирао са дистанце, али право у наручје Тер Штегена. Немци су први пут запретили на мечу, Шкодран Мустафи је пробао главом после корнера, али је био непрецизан.

20.05 - Притисак Чилеанаца на старту меча. Немци имају потешкоће у изношењу лопте са своје половине.Прва озбиљнија прилика за Чиле, Видал је шутирао право у Тер Штегена.

20.00 - Мажић је дао знак за почетак меча.

19.35 - Легендарни "Феномен" - Бразилац Роналдо је донео трофеј за победника.

19.20 - Познати су састави тимова.

Немачка: Тер Штеген, Гинтер, Мустафи, Ридигер, Хектор, Горецка, Руди, Кимих, Дракслер, Штиндл, Вернер.

Чиле: Браво, Босежур, Исла, Медел, Хара, Дијаз, Ернандез, Арангуиз, Видал, Варгас, Санчез. 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво