Колман: Радујемо се изазову у Београду

Селектор фудбалске репрезентације Велса Крис Колман рекао је да се радује изазову и утакмици против Србије у Београду, да верује у свој тим и да очекује добар резултат.

"Никада не помињемо реч победа, када се играчи концентришу на резултат онда се не концентришу на игру, а победа је производ добре игре. Знамо шта би могла да донесе победа, шта реми, а шта пораз, али ако о томе размишљаш не уживаш у оваквим утакмицама, а како можемо да не уживамо овде, пред пуним стадионом. Србија је јак тим, под великом притиском. Ово је важна утакмица за нас, радујемо се оваквим изазовима, то не желимо да пропустимо", рекао је Колман на конференцији за новинаре на стадиону "Рајко Митић".

Фудбалска репрезентација Велса игра у недељу од 20.45 у Београду против Србије утакмицу шестог кола Групе Д у квалификацијама за Светско првенство 2018. године.

Велс има четири бода мање од Србије и у случају пораза готово би изгубио шансе за пролаз. Упитан да ли му је због тога сутрашња утакмица најтежа у каријери, Колман је одговорио одрично.

"Биће тешка утакмица јер играмо против екипе коју поштујемо, која као и ми страствено игра за грб и дрес. Свака утакмица је тешка за тренера. Овим послом се бавим 15 година, не сматрам да је најтежа утакмица. Одувек смо хтели да играмо овакве мечеве, да што боље представимо нашу државу", навео је селектор Велса.

У тиму неће бити најбољег стрелца Герета Бејла, а српски репрезентативци рекли су да то неће много утицати на игру Велса, што селектор Колман сматра комплиментом.

Капитен Велса Ешли Вилијамс рекао је да сутрашња утакмица неће ништа решити.

"Још смо у доброј позицији, на пола смо квалификација. Ово је важна утакмица против тешке екипе, а ми се спремамо за победу. Ако то не успемо наставићемо даље, има још утакмица и још бодова које можемо да освојимо. Концентрисани смо на ову утакмицу. Летос смо имали лепо искуство у Француској, али то је прошло, покушаћемо сутра да победимо. Задовољан сам сезоном у Евертону, али ми је драго због доласка у репрезентацију. Играмо важну утакмицу, али морамо да пазимо и на млађе играче, да им покажемо како радимо у репрезентацији и да меч дочекају у најбољој форми", рекао је Вилијамс.

Упитан да ли му је турнир у Русији последња шанса да игра на великом турниру, Вилијамс је рекао да о томе не размишља, већ само о утакмицама у квалификацијама.

Он је рекао да сви у екипи воле да играју утакмице каква ће бити сутрашња у Београду и да је екипа одлучна, да ради добро и да је концентрисана на постизање резултата који жели.

Упитан од кога одбрани Велса прети највећа опасност, Вилијамс је рекао да Србија има добре појединце, али да је јака као тим.

"Имају много добрих играча, неке познајем из Премијер лиге. Имају сличан тим нашем, имају јако добре индивидуалне играче, али су јаки као тим. Никога не истичемо", рекао је Вилијамс и додао да Бејл још није разговарао са екипом и да очекује да се играч Реал Мадрида обрати саиграчима уочи утакмице.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво