Јунајтеду трофеј Лиге Европе и место у Лиги шампиона!

Фудбалери Манчестер јунајтеда освојили су трофеј Лиге Европе, након победе од 2:0 у финалу против Ајакса одиграном у Стокхолму. Стрелци су били Погба и Мктаријан. "Ђаволи" су тако обезбедили место у Лиги шампиона наредне сезоне.

Иако су свесно препустили лопту тиму из Амстердама (посед 67-33%), фудубалери Жозеа Мориња су сваког тренутка меча знали шта желе и, чини се, контролисали ситуацију и ток финалне утакмице.

Голове су "црвени ђаволи" постигли у 18. и 48 минуту меча, преко разиграног Пола Погбе и пробуђеног Хенрика Мктаријана, не дозволивши тако "копљаницима" да у финиш меча уђу са било каквом надом у повољан исход.

Овом победом осим новог европског трофеја (првог у Лиги Европе која је наследник старог Купа Уефа) за свој богати музеј на "Олд Трафоду", енглески тим је обезбедио наступ у Лиги шампиона наредне сезоне.

Утакмица у Стокхолму почела је минутом ћутања у част жртава терористичког напада у Манчестеру.

Ток меча: 

22.37 - Крај, Манчестер јунајтед је победио Ајакс са 2:0 и тако освојио Лигу Европе за сезону 2016/17! 

22.30 - Велика шанса за Лингарда да постигне и трећи гол за свој тим, али је ипак поклекао у одсудном тренутку пред голом Онане.

22.15 - Ајакс напада, али без озбиљнијег угрожавања гола енглеског тима.

21.51 - ГООООЛ, 2:0 за Јунајтед - стрелац Мктаријан! Он је био најсналажљивији у гужви након корнера у 48. минуту који је извео Мата. Морињов тим у веома доброј ситуацији... 

21.48 - Настављен је меч, без промена у саставима екипа. 

21.32 - После првих 45 минута игре, једино што дели два тима је гол Погбе, Манчестер јунајтед - Ајакс 1:0.

21.20 - Након што су примили гол, приметна је знатно ангажованија и офанзивнија игра Ајакса, који све чешће прете на половини противника. 

21.09 - Прети Јунајтед поново, али шут Валенсије брани млади голман Ајакса Онана. 

21.03 - ГОООООЛ, води Јунајтед - 1:0. Стрелац је био Пол Погба у 18. минуту, након ударца ивице казненог простора приликом кога је лопта закачила Санчеза. 

21.00 - Први шут фудбалера Ајакса ка голу Ромера, запретио је Бертранд Траоре ударцем са 15-ак метара. 

20.45 - Почело је велико финале! Пре првог судијског звиждука одржан је минут ћутања за жртве терористичког напада у Манчестеру.

20.00 - Познати су и састави тимова финалиста:

19.30 - Још мало времена осатло је до почетка великог финала у Стокхолму...

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво