Читај ми!

Партизан преокретом савладао Радник

Фудбалери Партизана савладали су као домаћини екипу Радника из Сурдулице резултатом 2:1 у мечу 29. кола Суперлиге Србије. Гости су повели у првом полувремену, преокрет у наставку донели су Јанковић и Ђурђевић са беле тачке.

У првом полувремену углавном су нападали фудбалери Партизана и имали лопту у свом поседу, али за 45 минута нису успели да створе озбиљнију прилику. Радник је, на другој страни, чекао шансе из контранапада и грешке играча домаће екипе.

Такву једну прилику добили су 18. минуту када су и повели са голом Немање Арсенијевића.

Немања Милетић је центаршут сa леве стране избио само да ивице казненог простора, а лопту је потом стигла до Арсенијевића који је лако савладао Филипа Кљајића.

Паризан је офанзивно кренуо и у наставак меча, али је за разлику од првог полувремена успео да постигне гол. Јанковић је у 53. минуту постигао леп гол из волеја са десетак метара.

Само три минута касније црно-бели су могли потпуно да преокрену резултат, пошто су у једном нападу имали две шансе. Прво је Небојша Косовић погодио стативу, а потом је у наставку акције Леандро Тавамба шутирао поред гола из добре позиције.

Радник је у 76. минуту остао са играчем мање на терену, пошто је Франсис Кјеремех добио други жути картон.

У истом минуту Милош Миловановић је у шеснаестерцу срушио Бојана Остојића, а судија Срђан Обрадовић је показао на пенал. Сигуран извођач био је Ђурђевић.

Радник није пошао ни са центра после примљеног гола, а посао Сурдуличанима додатно је отежао Александар Гојковић који је због приговора зарадио други жути картон.

Домаћа екипа је до краја меча могла и убедљивије да слави, али резултат се није мењао.

Утакмици у Хумској претходила је масовна туча две групе навијача испред стадиона.
Инцидената је било и на самом стадиону. Прво је на јужној трибини у финишу првог полувремена дошло до комешања, али се све брзо смирило, да би потом у другом полувремену избила туча на источној трибини. Хитна помоћ је у више наврата интервенисала.

Црно-бели у наредном, последњем колу регуларног дела сезоне гостује Новом Пазару, док Радник дочекује Војводину.

Распоред 29. кола:

Субота: Партизан - Радник (Јанковић 53. Ђурђевић 78. Арсенијевић 18.).

Недеља: Рад - Црвена звезда, Војводина - Раднички Ниш, Спартак - Металац, Јавор - Вождовац, Бачка - Нови Пазар, Борац - Напредак, Чукарички - Младост (17 сати).

Табела: Црвена звезда 73 бода, Партизан 70, Војводина 57, Напредак 46, Младост 44, Раднички Ниш 43, Вождовац 40, Јавор 39, Спартак 37, Чукарички 36, Рад 32, Металац 26, Радник 24, Бачка 24, Нови Пазар 20, Борац 18.

Ток меча:

18.42 - Гости остају без још једног играча. Због приговора на једанаестерац, црвени картон добио је Гојковић.

18.40 - ГОООЛ! Партизан води са 2:1. Ђурђевић је сигуран са беле тачке у 78. минуту и доводи своју екипу до преокрета.

18.39 - Пенал за Партизан. У шеснаестерцу је пао Остојић, који је био повучен за дрес а потом и оборен.

18.38 - Од 76. минута Партизан има играча више, јер је Франсис добио други жути картон у размаку од само седам минута. 

18.16 – ГОООЛ! Партизан у 53. минуту стиже до изједначења, стрелац је Марко Јанковић.

18.10 – Настављен је меч.

17.55 – Две навијачке групе сукобиле су се уочи утакмице Партизана и Радника у Суперлиги подно западне трибине стадиона у Хумској, јавља Танјуг.

Како пишу београдски медији, за сада није познато да ли су у тучи учествовали навијачи Црвене звезде и Партизана или су се присталице црно-белих међусобно сукобиле.

У тучи две стране коришћене су бакље, има повређених, а полиција је спречила још већи инцидент.

17.50 – Одужило се прво полувреме у Хумској, Радник води са 1:0.

Партизан је бољи ривал, али црно-бели нису успели да створе озбиљнију прилику пред голом Чанчаревића. Радник игра доста грубо, гости су зарадили већ три жута картона, али очигледно да та тактика даје резултата.

17.18 – ГОООЛ! Радник од 18. минута води са 1:0. Можда и прва озбиљнија акција гостију и Немања Арсенијевић постиже погодак.

17.00 – Почео је меч између Партизана и Радника.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво