Проглашени најбољи параолимпијци у 2016. години

На свечаности одржаној у Скупштини града Београда проглашени су најуспешнији чланови Параолимпијског комитета Србије у 2016. години. Свечаности су присуствовали представници Параолимпијског комитета Србије, као и амбасадор Северне Кореје.

Проглашење је обављено у категоријама најуспешнија спортисткиња, најуспешнији спортиста, најуспешнији тим и најуспешнији тренер Параолимпијског комитета Србије у 2016. години.

За најуспешнију спортисткињу проглашена је стонотенисерка Борислава Перић Ранковић, освајачица златне и сребрне медаље у Рију.

За најуспешнијег спортисту проглашен је Ласло Шурањи, стрелац, освајач златне и бронзане медаље у Рију. 

Најуспешнији тим Параолимпијског комитета Србије је женски стонотениски тим Борислава Перић Ранковић и Нада Матић, тим који је освојио сребрну медаљу на Параолимпијским играма у Рију  у стоном тенису.

Награду за најуспешнијег тренера у 2016. години добио је Златко Кеслер, селектор стонотениске репрезентације Србије.

Највише признање ПОКС-а, које се додељује за изузетан допринос развоју параолимпијског спорта, Повеља Параолимпијског комитета Србије, уручено је Апатинској пивари која са својим брендом Јелен и платформом „Шампиони сваки дан" активно наставља подршку ПОКС-у и током овог олимпијског циклуса, до следећих Параолимпијских игара у Токију, 2020. године.

Ово признање биће уручено и министру омладине и спорта Вањи Удовичићу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво