Читај ми!

Леонардо и Ђурђевић за нову победу Партизана

Фудбалери Партизана победили су у Лучанима Младост са 2:0 у првој утакмици 26. кола Супер лиге Србије и тако продужили серију мечева без пораза у свим такмичењима. Голове за Партизан постигли су Леонардо да Силва у 42. минуту и Урош Ђурђевић у 76.

Партизан је овом победом пришао на три бода заостатка за лидером Црвеном звездом, која вечерас од 17.00 на свом стадиону дочекује Јавор из Ивањице, док је Младост забележила трећи узастопни пораз и сада се налази на петом месту са 38 бодова.

Првих пола сата игре у Лучанима није донело много узбуђења, а прву прву прилику пропустио је домаћин у 33. минуту. Милош Шатара био је највиши у скоку после корнера с десне стране, али је његов покушај главом "парадом" зауставио голман црно-белих Филип Кљајић.

Партизан је повео у 42. минуту, Ђурђевић је прошао по десној страни поред Шатаре, центрирао из мртвог угла ка Леонраду који је из окрета шутирао и савалдао Немању Крзнарића.

Друго полувреме донело је борбу на средини терена, а Партизан је поново до гола дошао из једине добре прилике. Овај пут Леонардо је шутирао са око 15 метара, лопта је одскочила испред Крзнарића, који је само одбија до Ђурђевића, а млади нападач хитром реакцијом шаље лопту у мрежу Младости.

До краја сусрета није било прилика на обе стране.

Црно-белима је ово 22. узастопна утаккмица без пораза, а тренер Партизана Марко Николић рекао је после утакмице да га радује такав низ.

" Радујемо тако леп низ. Ово је била јако битна утакмица и важна победа. Утакмица је архивирана и сада се окрећемо Вождовцу после ког нас очекује пауза, а онда јако згуснут распоред. Игра није била лепршава као против Металца, али ни не може по оваком терену. Ипак, било је довољно за нова три бода", рекао је Николић.

Тренер Младости Ненад Миловановић оценио је да је његова екипа данас била равноправан ривал с Партизаном.

"У првом полувремену Партизан није створио прилику, имали су један шут и дали гол. Ми смо претили после прекида и шутевима с дистанце... Примили смо тај први гол после недопустиве дубинске лопте, 'балона', где играч није реаговао добро, а други из брзо одиграног фаула... Не видим да је Партизан направио данас нешто, с обзиром на форму у којој је и како игра. Два шута ка голу и оба ушли у гол", рекао је Миловановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара