Мађари граде стадион у Бачкој Тополи

Фудбалска инфраструктура у Србији ускоро ће бити побољшана за нови стадион и савремене пратеће објекте Фудбалске Академије у Бачкој Тополи, која се гради захваљујући донацији Фудбалског савеза Мађарске у износу од 9,5 милиона евра. Како је саопштено из клуба ТСЦ Бачка Топола (некадашњи АИК), члана српске лиге, коме је намењена донација, Академија ће бити прилика да се развијају млади фудбалери.

Власник главног спонзора ТСЦ Бачка Топола, компаније САТ-ТРАКТ и члан Извршног одбора ФСС Јанош Жембери истакао је да ће Фудбалска академија бити централно место за даљу популаризацију фудбала у Бачкој.

"Средства од донације користиће се за изградњу централног терена Академије у Бачкој Тополи. То ће бити нови стадион, као и пратећи објекти који ће испуњавати високе стандарде и захтеве данашњег фудбала, рекао је Жембери.

У Академији ће бити потпуно опремљена теретана, сауна, као и соба за мерење оптерећења играча. Биће изграђена и четири помоћна терена, од којих ће три бити са вештачком травом, а један ће током зиме бити покривен.

Планирано је да сви радови на објектима Фудбалске академије у Бачкој Тополи буду завршени у року од две године.

У Бачкој Тополи су поникли многи познати фудбалери, попут Звездана Терзића, Златка Крмпотића, Николе Жигића, Андрије Калуђеровића и тренутно најбољег српског играча Душана Тадића.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(недеља, 05. мар 2017, 02:21) - anonymous [нерегистровани]

Novi stadion

ce za samo kratko vreme izgledati lepo a onda ce da bude isaran grafitima,stolice potrgane,inventar ostecen itd. To je ogledalo danasnje srbije .Pokajace se Madjari za utrosene pare.