Читај ми!

Лалатовић: Циљ је друга фаза и полуфинале ЕП у Пољској

Нови селектор младе фудбалске репрезентације Ненад Лалатовић рекао да је циљ екипе да прође другу фазу и пласира се у полуфинале Европског првенства у Пољској у јуну. Фудбалски савез Србије у среду је именовао Лалатовића за новог селектора младе репрезентације, на чијој је клупи заменио Томислава Сивића, који је предводио екипу у квалификацијама. Тренер Чукаричког је потписао једногодишњи уговор са Савезом.

"Велика ми је час и још већа обавеза што сам изабран за селектора. То су сјајни момци који заслужују да играју на ЕП. Циљ је да прођемо групу и пласирамо се у полуфинале. Неће бити лако пошто играмо у јакој групи. Поштоваћемо противнике, али ће и они морати нас да поштују. Екипа има велики потенцијал, желимо да направимо добар резултат и обрадујемо народ", рекао је Лалатовић на конференцији за новинаре у Београду.

Фудбалски савез Србије јуче је именовао Лалатовића за новог селектора младе репрезентације, на чијој је клупи заменио Томислава Сивића, који је предводио екипу у квалификацијама. Тренер Чукаричког је потписао једногодишњи уговор са Савезом.

"Од играча ћу тражити да дају 120 одсто могућности, да им репрезентација буде светиња и да се за њу боре као када су играли у српским клубовима пре него што су пронашли иностране ангажмане. То ће бити мој први задатак", навео је он. Лалатовић је рекао да верује да може да постигне обавезе у свом клубу и са репрезентацијом.

"Имаћу много више обавеза, захвалан сам власнику Чукарчког и Савезу што су ми изашли у сусрет. Неће бити проблема, имам људе у клубу којима верујем и биће све у реду и када не будем тамо. Пратићу форму играча, предстојеће утакмице послужиће нам за упознавање. Оберучке сам прихватио велике обавезе и даћу све од себе да играчи буду задовољни мојим радом. Они су сјајни момци, а мораш да будепш и добар психлог, да се екипа психички подигне", навео је он.

"Притсак је велики за мене свакога дана, али могу да се носим с тим. Апсолутно не бих прихватио посао да не верујем у играче. Знам да ћу бити кривац ако не буде резултата. Ова репрезентација нема разлога никога да се плаши, надам се да ћемо уз добру атмосферу и добар рад постићи све што се од нас очекује", додао је Лалатовић.

Упитан о свом темпераменту, поводом суспензија које је добијао од Савеза због недоличног понашања и да ли би то могло да утиче на екипу на Европском првенству у Пољској, Лалатовић је рекао да има "победнички темпeрамент".

"Мој темперамент је победнички. Желим да победим, а до сада сам кажњаван због неких коментара. Тамо нећу имати шта да коментаришем. Мој темперамент је победнички, а то ће се видети на Европском првенству", навео је он.

Селектор је додао да ће у државни тим позивати оне који нису стандардни у својим клубовима, само ако буду могли да помогну и да неће много мењати у тиму после добрих резултата Томислава Сивића. Лалатовић је рекао да је тек јуче сазнао за одлуку Савеза и да ће у наредних неколико дана одлучити ко ће му помагати у струћном штабу.

Спортски директор ФСС Горан Буњевчевић рекао је да је Савез изабрао правог човека за посао, да је одлука донета једногласно, али на тешкој седници Одбора за хитна питања.

"Била је тешка јер смо морали да променимо одлуку од пре неколико месеци када смо рекли да селектор не може да ради у неком клубу. Лалатовић је прави човек, донеће енергију и знање. Он је у свим клубовима направио брзи резултат, има енергију да из изграча извуче максимум. Одлука је донета ради вишег циља, а морам рећи да смо се огрешили о (тренера Вождовца Илију) Столицу. Није спорна одлука о Лалатовићу него начин на који је донета", рекао је Буњевчевић.

Говорећи о селекторима младе репрезентације, Буњевчевић је навео да је Савез у тешкој ситуацији, пошто су селектори напуштали екипе после великих успеха зарад ангажмана у клубовима.

"Било је причао новчаним надокнадама ако нас напусте, не постоји правило, можда само клаузуле у уговору. Идеалан сценарио би био да Лалатовић раскине уговор са Чукаричким и потпише трогодишњи уговор са Савезом, али то се неће догодити. Потписао је уговор на годину дана, а све ће зависити од резултата у Пољској", рекао је спортски директор ФСС.

"Сваки тренер зависи од резултата, видели сте шта се догодило са (Клаудиом) Ранијеријем у Лестеру. Не само тренер, то важи и за све нас. Права слика тек предстоји, у наредним утакмицама", додао је он.

Он је најавио да ће за неколико дана бити изабран селектор репрезентације до 20 година, пошто мора да се мисли на генерацију која ће играти квалификације за наредно Европско првенство за младе.

Млада репрезентација Србије играће на Европском првенству у Пољској од 16. до 30. јуна. Нови селектор дебитоваће на клупи у пријатељском мечу против Шведске, 24. марта. "Орлићи" ће четири дана после тога играти против Словачке. Млада репрезентација Србије играће у Пољској у групи са Шпанијом, Португалом и Македонијом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи