Покренута Лига Б тимова Суперлиге и Прве лиге Србије

Фудбалски савез Србије донео је одлуку о покретању лиге у којој ће се такмичити "Б" тимови клубова Суперлиге и Прве лиге Србије.

Лигу ће играти Црвена звезда, Партизан, Чукарички, Вождовац, Раднички (Ниш), Спартак, Младост(Лучани), Земун, Бежанија и Колубара.

Како је агенцији Бета речено у Фудбалском савезу Србије, лигу ће моћи да играју сви играчи који су регистровани у овим клубовима а који нису играли редовно коло током викенда.

Лига ће се играти понедељком по једнокружном систему, почиње 13. марта, а завршава 15.маја. Разигравање почиње 22. маја и игаће се по систему први против четвртог и други против трећег. Финале се игра 29. маја.

Утакмице се играју на теренима Спортског центра Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови, теренима на Ади Циганлији и према потреби у спортском центру Телеоптик.

Јанковић: Жеља нам је да промовишемо фудбал

Председник такмичарске комисије Фудбалског савеза Србије Миодраг Јанковић рекао је да је циљ покретања лиге "Б" тимова промоција фудбала, али и отварање могућности да се играчи наметну тренерима.

"Суштина покретања ове лиге је пре свега жеља Савеза да на некин начин промовише фудбал, али и жеља клубова да играчи који нису играли за први тим кроз ову лигу добију могућност да се активно такмиче, али и наметну тренеру", рекао је Јанковић.

Он је рекао да ће такмичење бити полуотвореног типа, као и да је предвиђена финансијска награда за освајача, али да ће Извршни одбор ту одлуку тек донети.

"Утакмице ће бити полуотвореног типа. Право да гледају утакмице имаће чланови рудководства клубова, евентуално неки менаџери... Немамо услове за навијаче, који свакако не могу долазити организовано", рекао је Јанковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара