Читај ми!

Партизан савладао Рад на Бањици

Фудбалери Партизана савладали су екипу Рада са 1:0, у мечу 22. кола Суперлиге и тако победом почели пролећни део сезоне. Војводина са 4:1 победила Спартак у Суботици. Одложен меч између Металца и Радника.

Црно-бели су славили голом Уроша Ђурђевића, некадашњег играча Рада, у 55. минуту меча. Партизан је овако сачувао шест бодова заостатка за водећом Црвеном звездом.

Рад је остао на 10. месту са 24 бода, шест мање од Спартака на осмом месту, последњем које води у плеј-оф.

Прво полувреме на Бањици обележили су прекиди, а мало течне игре и лепих акција на обе стране. Обе екипе су ипак могле до гола.

Први шут ка противничком голу упутио је Партизан у четвртом минуту када је Милетић убацио лопту у казнени простор а на другој стативи је пробао Ђурђевић, али је шутирао преко гола.

У 11. минуту створила се велика гужва испред гола Филипа Кљајића али нико од фудбалера Рада није успео да упути ударац ка голу.

Рад је велику шансу имао у 23. минуту када је Александар Лутовац изашао сам испред Кљајића, али је голман Партизана успео да обрани.

Црно-бели су велику прилику пропустили десет минута касније, односно помогао им је играч Рада Никола Мараш који је за мало главом лобовао свог голмана.

Партизан је заиграо боље у наставку а до предности је стигао у 55. минуту. Марко Јанковић је извео корнер са леве стане, лопта се одбила до ивице шеснаестерца где је дочекао Ђурђевић. Нападач Партизана шутирао је по земљи и погодио за 0:1.

Велико узбуђење уследило је потом у само једном минуту. Прво је Никола Дринчић у 75. минуту извео слободан ударац, лопта се одбила до њега а некадашњи фудбалер Партизана се опробао поново и погодио стативу.

Одмах после те шансе Рада уследила је контра Партизана, голман Рада је истрчао а Ђурђевић је уместо празног гола погодио стативу.

У другом мечу дана, Војводина је у Суботици савладала екипу Спартака са 4:1.

Војводина је тако задржала три бода заостатка за другопласираним Партизаном, док је Спартак седми на табели, са истим бројем бодова, али и бољом гол-разликом од Радничког.

Новосађани су повели већ у петом минуту голом Дејана Мелега, да би у 54. повисли на 2:0. Огњен Мудрински вратио је Спартак у игру поготком у 57, да би Филип Малбашић два минута после тога повисио на 3:1, и тако крунисао период од пет минута у коме су виђена три гола.

Тачка на меч стављена је у 86. минуту, када је после корнера настала гужва у шеснаестерцу Спартака. Лопта је на путу за мрежу закачила више играча, а гол је приписан Марију Маслаћу.

Утакмица између Металца и Радника одложена је због снега.

Овако је протекла суперлигашка недеља:

15.53 – Инциденти после меча на Бањици. Евертон је ушао у дуел са навијачима Рада, због увредљивих узвика. После неколико минута озбиљног кошкања, ситуација се смирила.

15.52 – Крај и у Суботици. Војводина је у финишу постигла још један погодак и савладала Спартак са 4:1.

15.52 – Крај на Бањици, Партизан је савладао екипу Рада са 1:0.

15.20 – Три брза гола у Суботици, Војводина сада води против Спартака са 3:1.

15.12 – ГОООЛ! Партизан долази до предности у 55. минуту, стрелац је Урош Ђурђевић.

15.02 – Настављен је меч на Бањици.

14.48 – На другој утакмици, Војводина на полувремену води против Спартака са 1:0.

14.46 – Бледо издање и Рада и Партизана у првих 45 минута, голова нема.

14.21 – Војводина води са 1:0, голом Мелега у петом минуту, а у Београду велику прилику прошушта екипа Рада – Кљајић брани "један на један" са Лутовцем.

14.00 – Почео је меч на стадиону "Краљ Петар Први". Такође, Спартак на свом терену дочекује екипу Војводине.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије