Импресивни "ритмични пресинг" Кашиме није био довољан – Реал је првак света!

Реал Мадрид је постао клупски шампион света. То је било очекивано. Све друго што се дешавало у финалу турнира у Јокохами било је потпуно неочекивано. Јапански шампион и један од великана фудбала у овој земљи, екипа Кашима Антлерса, одиграо је изузетан меч, а у последњих десетак минута регуларног тока меча (2:2) он је био тај који је јурио тријумф и машио, како фудбалери воле да кажу, "мртве" прилике.

"Лос Бланкоси" су освојили другу титулу клупског шампиона света, укупно пету када се у збир додају и титуле у Интерконтиненталном купу који се игра од 1960. године. Екипа Зинедина Зидана је савладала Кашиму Антлерс резултатом 4:2, а три гола је постигао иначе на овом мечу веома скромни (ово је класификација његове игре, не и става на терену) Кристијано Роналдо.

Први гол на мечу био је дело Карима Бенземе.

Двоструки стрелац за Кашиму, која је у свом равном 4-4-2 систему презентовала импресиван "ритмични пресинг" (приступ у коме екипа плански проводи одређене периоде меча у агресивном пресингу, док у осталим периодима игра пасивнију одбрану), био је Гаку Шибасаки.

Вреди нагласити још једном да је Кашима била тим који је у последњој трећини другог дела сусрета био много ближи победи. Све време су нападали Јапанци - Реал није ни излазио из ниске зоне - а пропустили су и неке спектакуларне прилике. Међутим, тим који је одиграо три меча пре овог финала био је уморнији од тима који је одиграо само један. Стога је Реал много лаганијих ногу ушао у продужетке, које је решио са два гола Роналда.

Шпански састав је, утисак је, на путу до тријумфа имао и помоћ судије Јанија Шиказвеа из Замбије, који је у 90. минуту пропустио да искључи Серхија Рамоса због, чини се, очигледног прекршаја вредног (другог) жутог картона.

Треће место на шампионату освојио је колумбијски Атлетико Насионал, који је након 2:2 и пенала био бољи од мексичке Америке.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи