Читај ми!

УЕФА даје 19,2 милиона евра само за учешће у Балканској лиги

Европска фудбалска унија је издвојила 19,2 милиона евра за буџет Балканске лиге, односно сваком учеснику по 800.000 евра – за такмичење чији је план да стартује у јесен 2018. године.

На састанку у Загребу је договорено да ће 24 тима добити по 800.000 евра, а биће и додатних награда према пласману, не рачунајући зараде од реклама, ТВ права и продаје улазница, пишу Новости.

У лиги би учествовала 24 клуба и систем такмичења би био сличан ономе у Лиги шампиона, најављивано је током протекле недеље.

Такмичење би кренуло када се заврше квалификације за Лигу шампиона, а уколико би неки клуб са простора СФРЈ обезбедио место у европском елитном друштву, онда би његово место аутоматски попуњавао следећи најбоље пласирани из националне лиге.

Још није познато да ли ће се лига звати Балканска или ће имати други назив, а такође је спорно и шта клубови добијају, с обзиром на то да је мало вероватно да ће победник имати пролаз у Лигу шампиона, што је велика жеља свих из региона.

Идеја је да регионална лига крене и у млађим категоријама и за жене, у истом тренутку.

број коментара 7 Пошаљи коментар
(уторак, 13. дец 2016, 17:16) - ZARE 1 [нерегистровани]

Nikako...

Malo li je krvi proliveno ? Pa u hrvatskoj napadaju naše sportiste već godinama. Napadaju čak i decu vaterpoliste od 14 .15 ..godina starosti , koji su došli na turnir itd...Niko ne reaguje niti osudjuje te napade a oni predlažu neku Balkansku ligu....šta bi tek bilo da se i naši gledaoci pojave na stadionima u hrvatskoj sa srpskim zastavama...NIKAKO Balkanska liga !
Kada se hrvati izleče od mržnje i kada se u ostalim državama bivše Jugoslavije uspostavi razum , tolerancija , pogled u bubućnost i na kraju , ISKRENOST koju do sada samo Srbija pokazuje , onda se može razgovarati o Balkanskoj ligi !

(уторак, 13. дец 2016, 14:30) - Sishke [нерегистровани]

ZA naravno

Ako neigraju jaca takmicenja , nevidim kako trenutno mogu i da servisireju tekuce troskove , a kamoli da vracaju stare dugove !

(уторак, 13. дец 2016, 13:51) - глас разума [нерегистровани]

Балканска Лига да, али права балканска...

Зашто ограничити само на земље бивше ЈУ? Пустите да играју и Бугари, Мађари, Румуни, Кипрани... Треба нам неизвесно такмичење које ће подизати и квалитет, па самим тим и интересовање у јавности и бројност публике на стадионима. Треба нам такмичење које ће допринети подизању квалитета самих клубова у Србији, пре свега наравно Звезде, Партизана и Војводине, па можда и још неког клуба. И нека се игра са 32 учесника, по систему лиге шампиона!

(уторак, 13. дец 2016, 11:59) - anonymous [нерегистровани]

ne

srbi ne zele zajednicku ligu.Oni nisu hteli sa nama,sada mi ne zelimo sa njima.

(уторак, 13. дец 2016, 11:32) - Zeljko_PV [нерегистровани]

politika

Европска фудбалска унија издвојила је 19,2 милиона евра за буџет Балканске лиге (ЈЕДНОКРАТНО).
Политика УЕФА јесте она која је увек била против Српског фудбала и Српских клубова (Видите колико су кажњавани наши клубови а рецимо колико хрватски), самим тим, ти клубови који добију те паре вратиће кроз казне и више од тога. Ако желите да радите против Српског фудбала онда уведите клубове у Балканску лигу.

(уторак, 13. дец 2016, 11:17) - anonymous [нерегистровани]

Ne znam

Do juce finansirali nezavisnost, sada poceli da finansiraju ujedinjenje. Sta je sledece? Mozda neko resenje u sredini? Pa oni nisu normalni. Zasto je onda toliko krvi proliveno? I da li UEFA misli da ce navijaci Srpskih timova moci u Hrvatskoj i Bosni i obrnuto? Kojoj budali sad ovo pade na pamet pitam se?

(уторак, 13. дец 2016, 10:26) - Tri korne,penal! [нерегистровани]

I mi ćemo učestvovati,

ako nam garantuju da nećemo biti poslednji!