Читај ми!

Звезда против Нишлија за јесењу титулу, Партизан на Брду

Вечерашњом утакмицом Јавора и Војводине почиње завршница јесењег дела првенства. Фудбалери Црвене звезде имају прилику да победом над нишким Радничким овере јесењу титулу на свом стадиону, док у дербију 20. кола Партизан гостује на Бановом брду екипи Чукаричког. Изабраницима Миодрага Божовића и бод је дозовољан за јесење почасти, али их реми сигурно неће задовољити у походу на одбрану титуле и трку са Партизаном и Војводином.

Лидер шампионата је прошли пут на домаћем терену кикснуо (Младост Лучани 2:2), сигурно ће дати све од себе да не понови такву ситуацију, али преко пута имаће чврст бедем Нишлија.

Раднички је у лошој серији од пет утакмица без победа, међу којима су два ремија заредом, па им долазак у Београд не стиже у правом тренутку.

Опорављени Чукарички, након доласка на клупу Гордана Петрића, на затварању кола у недељу игра са Партизаном, клуба у којем је тренер "брђана" оставио велики траг као фудбалер и функционер.

Петрић је препородио Чукарички, који сада не брине за опстанак, али је далеко од горњег дома, па донекле растерећеније улази у дуел са освајачем националног купа, коме су бодови неопходни.

Чукарички је често знао да помрси рачуне Партизану, а тим из Хумске само два пута је славио у претходних шест међусобних дуела, уз три пораза.

Војводина вечерас отвара рунду на тешком гостовању у Ивањици Јавору, док ће сутра занимљиво бити на Бањици у мечу Рада и Новог Пазара, као и у Бачкој Паланци где долази Спартак у локалном дербију.

Парови 20. кола:

Данас: Јавор - Војводина (17 сати)

Субота: Борац - Радник (13), Металац - Вождовац (13), Напредак - Младост Лучани (13), Рад - Нови Пазар (13), Спартак - Бачка (13), Црвена звезда - Раднички Ниш (18)

Недеља: Чукарички - Партизан (17.30)

Табела: Црвена звезда 48 бодова, Партизан 42, Војводина 42, Напредак 34, Младост 32, Раднички Ниш 29, Спартак 29, Јавор 26, Рад 21, Вождовац 21, Металац 20, Чукарички 20, Радник 20, Бачка 14, Нови Пазар 12, Борац Чачак 9.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво