Читај ми!

Звезда савладала Металац након преокрета у самом финишу

Металац – Звезда 1:2 (0:0). Фудбалери Црвене звезде савладали су Металац након преокрета у самом финишу сусрета и задржали шест бодова предности у односу на Партизан и Војводину. Божовић: Можда и најбоља утакмица ове сезоне.

Звезда је стигла до нове победе у шампионској трци. Металац је пружио снажан отпор, први је стигао до гола. Међутим, у самом финишу црвено-бели су за један минут постигли два гола и преокренули резултат у своју корист.

Одличан меч је виђен у Милановцу, препун добрих потеза и прилика, Металац је пропустио шансе да реши дилеме при резултату 1:0, али се Звезда на фантастичан начин издигла и изашла као победник на сва три последња, везана гостовања у Суперлиги. 

Металац је водио од 68. минута голом капитена Стефана Панића, а себичност појединих играча клуба из Горњег Милановца, који је имао прилике и за убедљивију предност, коштала је екипу.

Звезда је головима резервиста Петра Орландића у 88. и Луке Аджића у 89. минуту преокренула и остварила веома значајну победу.

Божовић: Можда и најбоља утакмица ове сезоне

Тренер Црвене звезде Миодраг Божовић оценио је да су његови фудбалери против Металца одиграли најбољу утакмицу у сезони и честитао им на карактеру.

"Ово нам је можда и најбоља наша утакмица ове сезоне. Незаслужено смо губили, али смо успели да преокренемо и честитам играчима на карактеру", рекао је Божовић.

Утакмицу је већ у првом полувремену напустио Михаило Ристић, а Божовић је казао да је он повредио задњу ложу. Уго Вијеира није ни допутовао у Милановац, а на питање зашто, Божовић је рекао да португалски нападач "није ушао у аутобус".

На додатно питање зашто није ушао у аутобус, Божовић је одговорио: "Треба њега питати".

Божовић је потом на конференцији за новинаре образложио да Вијеира дуго времена има проблема са чланком.

"Он има проблема са чланком, мучи се два-три месеца. Прво мора да оздрави, а онда да почне да тренира. Не знам шта ће бити с њим, има уговор до јуна и до јуна ће бити играч Звезде, ако не оде у децембру", рекао је Божовић.

Победнички гол за црвено-беле постигао је омладинац Лука Аџић, а у Милановцу је играо и Урош Рачић. Тренер шампиона Србије је рекао да клуб мора да форсира "своју децу".

"Политика клуба мора да буде таква да форсира сопствену децу. Има у подмлатку још интересантних играча, ту су Лука Илић, Дејан Јовељић, морамо да их форсирамо, ово су прилике кад се кале. Рачић је играо изванредно, Аджић решио утакмицу. На добром су путу, али их не треба много хвалити", казао је Божовић.

Упитан за његову будућност у клубу, односно да ли ће отићи у децембру, Божовић је рекао да је "велики стрес" за тренера када екипа губи и преокрене пред крај и да због тога жели да говори само о утакмици.

Тренер Металца Ненад Ванић оценио је да његова екипа игра добро током целе сезоне, али да константно понавља грешке.

"Металац игра добро током читаве сезоне, али нам се понављају овакве грешке. Имали смо толико ситуација да решимо утакмицу, али нисмо, можда због себичности, можда због превелике воље", рекао је Ванић.

Он је истакао да се нада да овакав пораз неће "сломити" његове играче. "Нажалост нисмо издржали до краја и морамо да се што пре окренемо наредним утакмицама. Надам се да нас ово неће сломити", казао је Ванић.

Ток меча:

16.54 - Крај меча. Металац - Црвена звезда 1:2.

16.50 - ГОООЛ! Преокрет Звезде, која води са 2:1. Стрелац је Лука Аџић у 89. минуту.

16.48 - ГОООЛ! Црвена звезда стиже до изједначења. Стрелац је Орландић у 88. минуту.

16.28 - ГОООЛ! Металац води са 1:0. Створила се гужва у казненом простору црвено-белих, најбоље се снашао капитен Панић и сместио лопту у мрежу. Играо се 68. минут.

16.04 - Почело је друго полувреме ...

15.50 - Крај првог полувремена. Металац - Звезда 0:0. Црвено-бели су нападали стварали шансе, али нису успели да пронађу пут то мреже сјајног Белића. Своје прилике пропустили су Плавшић, Сикимић (неколико пута), Срнић. Доналд је покушао са дистанце, али је голман Металца био на висини задатка. 

15.00 - Почео је меч у Горњем Милановцу.

14.55 - Састави тимова:

Металац: Белић, Никодијевић, Оташевић, Бондаренко, Симовић, Панић, Мијић, Стојковић, Стојановић, Младеновић, Киседо.

Црвена звезда: Манојловић, Петковић, Ле Талек, Фибел, Анђелковић, Доналд, Полетановић, Срнић, Плавшић, Ристић (Рачић), Сикмић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара