Сикимић са два гола срушио упорни Рад

Фудбалери Црвене звезде задржали су лидерску позицију у Суперлиги после 14. кола, пошто су на свом стадиону уз мало муке савладали Рад са 2:1. Јунак меча био двоструки стрелац Предраг Сикимић.

Сикимић је постигао оба поготка за Звезду пред око седам хиљада гледаца на стадиону "Рајко Митић", у 48. и 75. минуту, док је гол за Рад у 65. дао Ђорђе Денић.

Звезда сада има 36 бодова, шест више од Војводине и Партизана, с тим да новосадски клуб има утакмицу мање. Рад је осми са 18.

Црвено-бели су били бољи у првом полувремену, али је голман Рада Ненад Филиповић био расположен и неколико пута је заустављао добре шутеве домаћина.

Сикимић је донео предност свом тиму после три минута другог дела, после гужве у казненом простору гостију. Џон Руиз је шутирао, Филиповић одбранио, а лопта се одбила до нападача Звезде, коме није било тешко да постигне погодак.

Рад је изједначио у јеку иницијативе Звезде. Александар Лутовац је после напада гостију центрирао, а Денић је остао сам на седам метара од гола и ударцем главом савладао Филипа Манојловића.

Међутим, Звезда је убрзо успела да дође до нове предности, поново преко Сикимића. Он је избегао офсајд после додавања Мичела Доналда, изашао сам испред Филиповића, лако га савладао и донео црвено-белим нова три бода.

Звезда ће наредног викенда гостовати код Борца у Чачку, док ће Рад на Бањици дочекати Металац.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије