Младост: Двоумимо се да ли да играмо против Војводине

Управни одбор фудбалског клуба Младост Лучани саопштио је, након вечерашње седнице, да се двоуми да ли да екипа одигра утакмицу против Војводине у 12. колу Суперлиге, због начина делегирања судија.

УО је саопштио да је делегирање судија за ту утакмицу "случај без преседана" српском фудбалу. Клуб је навео да су двојица од тројице судија из Новог Сада, одакле је и Војводина.

"Ово, у најмању руку, делује иритантно на наш клуб, наше играче, стручни штаб, као и на судије, ако се ово делегирање не промени. Свака грешка од стране арбитара на тој утакмици, могла би се сматрати намерном, што доводи регуларност меча у питање, и повећава непотребан притисак на све актере утакмице, како играче једног и другог клуба, тако и на судије", наводи се у саопштењу.

Младост је навела да је незванично сазнала да су судије делегиране без консултација и сазивања комисије.

"Фудбалска јавност из Лучана сматра да је овакав поступак незабележен у нашем фудбалу и да је овакав начин рада пристрасан и нерегуларан. Због свега наведеног, дубоко се двоумимо да ли уопште да одиграмо наредну утакмицу, а одлуку о томе ћемо донети у наредним данима, јер ће наш Управни одбор по овом питању заседати и током сутрашњег дана", наводи се у саопштењу.

Младост је навела да није задовољна ни суђењем у претходна три кола, али да није хтела да реагује путем медија зато што је управа мислила "да српском фудбалу треба мир пред две важне утакмице репрезентације".

"По овом питању, Фудбалски клуб Младост се писмом обратио и преседнику ФСС господину Славиши Кокези, са којим имамо одличну сарадњу, и дубоко смо уверени да ради на оздрављењу српског фудбала, како репрезентативног тако и клупског. Младост последњи низ година много улаже у инфраструктуру и у све остале потенцијале клуба и због тога нећемо дозволити да неко на волшебан начин нарушава и ниподаштава наш рад и труд и покушава да сузбије наше амбиције у овој сезони", пише у саопштењу Младости из Лучана.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи