Муслин: На добром смо путу, али не падамо у еуфорију

Селектор Србије Славољуб Муслин, задовољан је победом над Аустријом (3:2) у квалификацијама за Светско првенство у Русији.

"Најважнија су три бода, била је изузетно интересантна утакмица за гледање. Није за срчане болеснике, али смо издржали, све је било како треба", рекао је селектор Славољуб Муслин након меча, и захвалио публици на подршци.

Победом над Аустријом, Србија је избила на прво место у квалификационој групи.

"Има још доста да се игра, још седам утакмица. Нисмо се још квалификовали, много још морамо да радимо, али напредујемо из утакмице у утакмицу", рекао је Муслин.

На конференцији, Муслин је рекао да је веома важно што екипа враћа самопоуздање и да се публика враћа на стадион.

"Нећемо да падамо у еуфорију, далеко смо од Русије, али смо на добром путу", рекао је Муслин на конференцији за новинаре после утакмице.

"Победа је потпуно заслужена, имали смо више шанси, а Аустрија је други гол дала из офсајда, али то су грешке које се дешавају у фудбалу. Не играмо лоше, иако може боље и сигурније. Тек смо почели да радимо. Утакмица је била боља него прошла, са најјачим противником у групи", оценио је Муслин.

Леви бек Александар Коларов због жутих картона неће играти наредну утакмицу, у којој ће се после три меча суспензије вратити Немања Матић.

"Континуитет је веома важан. Велс, Ирска и Аустрија дуго имају истог селектора и стално играју заједно. Проблем је што ћемо сваку утакмицу мењати играче. Систем је важан, у њему свако има своје место", рекао је Муслин.

Селектор није замерио Стефану Митровићу због грешке код првог гола Аустрије и за њега је рекао да је "играо на високом нивоу", док на Јагоша Вуковића није могао да рачуна због проблема са петом.

Муслин је навео да му је посебно драго због двоструког стрелца Александра Митровића.

"Гледамо тим, а увек неки појединац реши. Овог пута је то био Душан Тадић, а посебно ми је драго због Митровића, који је много критикован. Није важно ко даје голове, већ како играмо и резултат", рекао је Муслин.

Репрезентација Србије ће наредну утакмицу играти 12. новембра против Велса у Кардифу.  

Табела: Србија 7, Ирска 7, Велс 5, Аустрија 4, Грузија 1, Молдавија 0.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи