Осуђени навијачи чачанског Борца због расизма

Окружни суд у Чачку осудио је четворицу Чачана, навијаче фудбалског клуба Борац из тог града, на укупну казну од четири и по године затвора због вређања и пребијања тамнопутог фудбалера из Гане Соломона Опокуа (20).

Осуђени су Дарко Обреновић (22) и Милан Милосављевић (22) на по 18 месеци затвора, Младен Иконић (24) на 14 месеци и Никола Цветковић (21) на 10 месеци затвора.

Поред њих суд је осудио и Драгана Драговића (25) из Чачка на шест месеци затвора, јер је упутио телефонске претње сведоку Дејану Шерчићу, који је посматрао инцидент.

Четворица навијача су 7. марта ове године по завршетку фудбалске утакмице између Борца и Бежаније, у близини стадиона вређали Опокуа на расистичкој основи, уз грубе псовке и тукли га.

Они су му том приликом говорили "Шта радиш овде, црнчуго", "Умри црнац", "Црнчуго, стани да те бијемо" и псовали му "црначку мајку".

Потом су га тукли ногама и рукама наневши му лакше телесне повреде. Фудбалер из Гане спасао се прескочивши металну ограду игралишта основне школе која се налазила у близини, а убрзо се појавила патрола полиције која га је заштитила.

Неколико дана после напада Опоку, који је боравио у Чачку на пробној игри у Борцу, напустио је Србију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи