Платини: Апсурд је прекидати мечеве због звиждања химни

Председник Европске фудбалске уније (Уефа) Мишел Платини истакао је да би било апсурдно утакмице прекидати због звиждања навијача током извођења националних химни.

"Ако прекинете меч због звиждања химни, онда можете да га прекинете и због звиждања играчу или голману који избија лопту. То је апсурдно", рекао је Платини за "Монд".

Предлог да се утакмице прекидају у случају звиждања националним химнама изнео је председник Француске Никола Саркози. Он је то предложио после пријатељске утакмице са Тунисом на којој су навијачи афричке екипе звиждали током извођења француске "Марсељезе".

"Зашто да онда не ставимо по једног полицајца иза сваког навијача. Боље би било да едукујемо навијаче, пошто се у неким земљама химнама никад не звижди", оценио је Платини.

"Када сам пре 30 година ја играо за Француску, 'Марсељези' се звиждало на сваком стадиону у мојој земљи, али у то време политичари нису били заинтересовани за фудбал и никоме то није сметало", додао је председник Уефа.

Председник Фудбалског савеза Француске Жан-Пјер Ескалет, коме је Саркози и рекао да би мечеве требало прекидати у случају звиждања химни, појаснио је да би та мера важила само за пријатељске утакмице. Ескалет је, ипак, признао да би било компликовано применити ту меру.

"Не осећам се способним за евакуисање целог стадиона у тој ситуацији. Шта ако људи не желе да напусте стадион? И шта да радимо са њима када се они нађу на улицама?", запитао се Ескалет.

број коментара 0 Пошаљи коментар