Читај ми!

Више од 500 Албанаца из Србије у Елбасану

Без обзира на строге мере не само албанских већ и српских власти, који су "бирали публику" која ће пратити меч фудбалера Албаније и Србије у Елбасану, неколико стотина Албанаца из Србије отишло је у тај град, пише прешевска агенција Прешева јоне, преноси Танјуг.

Према наводима те агенција, која је ангажовала три новинара да прате тај сусрет, Албанци из Србије су отпутовали носећи албанске црвено-црне заставе и транспаренте и певајући песме "Елбасане, Елбасане лепи, читаво источно Косово (Прешевска долина) је уз тебе..." и "Како ми је тешко да будем Албанац у Србији, како ми је лепо да будем Албанац у Албанији".

Како пише Прешева јоне, у Елбасану су већ два дана Албанци не само из Прешева, Медвеђе и Бујановца, већ и из Београда и Ниша, а многи су пристигли из Швајцарске и Немачке само због утакмице.

Ова агенција извештава да је у Елбасану више од 500 Албанаца из Србије, од којих су, како тврди, њих око 200 са албанским пасошима.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(петак, 09. окт 2015, 16:20) - anonymous [нерегистровани]

kako je lepo

biti SRBIN jos je lepse biti SRBIN U SRBIJI

(четвртак, 08. окт 2015, 23:01) - anonymous [нерегистровани]

Nek ostanu tamo

Ako im je tesko da budu Albanci u Srbiji, nek napuste Srbiju i ostanu gde su u Elbansu.

(четвртак, 08. окт 2015, 22:05) - Milos [нерегистровани]

Iskreno kazem

Pa vama ako je toliko lepo da budete Albanci u Albaniji vi i ostanite u toj Albaniji. Nemojte da se mucite da ostajete u Srbiji. Kupite prnje i pravac Elbasan, Drac, Tirana gde vam drago. Svi albanci sa Balkana u Albaniju i mir.

(четвртак, 08. окт 2015, 21:07) - dejan [нерегистровани]

e sad...

ne vidim kad vam je toliko tesko da budete albanci u Srbiji pa sto onda ne odete da zivite Albaniju,zar vam je toliko to problem,da li vas neko sprecava ili u cemu je problem,izjasnite se?

(четвртак, 08. окт 2015, 19:48) - anonymous [нерегистровани]

otišli na svoje

Pa najbolje bi bilo da tamo i ostanu, na svome , zar ne!