Читај ми!

Грабар Китаровић о кукастом крсту на Пољуду

Канцеларија председнице Хрватске Колинде Грабар Китаровић осудила је постављање кукастог крста на травњак сплитског стадиона Пољуд, који је уочен током фудбалске утакмице између Хрватске и Италије, упозоривши да Хрватска има озбиљан проблем с хулиганима, који желе да јој учине нажао, пренела је агенција Хина.

Кукасти крст, познат и као свастика, злогласни симбол нацистичке Немачке, био је утиснут у травњак терена стадиона Пољуд, а постао је уочљив пред крај првог полувремена утакмице квалификација за првенство Европе између Хрватске и Италије, која је завршена ремијем – 1:1.

"Најоштрије осуђујем појаву свастике на травњаку на синоћњој утакмици репрезентација Хрватске и Италије у Сплиту", саопштила је Канцеларија председнице Грабар Китаровић.

Како је истакнуто, "Хрватска има најбоље и најверније навијаче, али и врло озбиљан проблем с хулиганима, којима је циљ да оцрне не само хрватски фудбал него и хрватску државу".

Грабар Китаровић је оценила да је тим чином нанесена немерљива штета угледу хрватских грађана у свету. Сматра, стога, да томе и таквима треба коначно стати на крај.

"Тражим брзу истрагу, одлучну реакцију свих надлежних институција у циљу проналажења и процесуирања починилаца", навела је председница Хрватске у саопштењу.

Сплитска полиција је објавила да трага за особама који су пре утакмице на травњаку пољудског стадиона направиле кукасти крст.

Број коментара 29

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се