Читај ми!

Победа "змајева", реми у Сплиту

Фудбалери Босне и Херцеговине савладали су у Зеници репрезентацију Израела са 3:1. На празном Пољуду, Хрватска и Италија играле без победника - 1:1

Фудбалска репрезентација Босне и Херцеговине победила је у Зеници Израел са 3:1, у утакмици шестог кола Групе Б у квалификацијама за Европско првенство 2016. године и остала у игри за пласман на то такмичење.

Двоструки стрелац на стадиону Билино поље био је Един Вишћа, који је постигао голове у 42. и 75. минуту. Гол за домаће постигао је и Един Џеко из једанаестерца, у другом минуту судијске надокнаде првог полувремена. Једини погдак за Израел постигао је Тал Бен Хаим у 41. минуту.

Босна сада има осам бодова на петом месту на табели, а Израел је трећи са девет бодова.

Фудбалери Хрватске и Италије одиграли су у Сплиту нерешено 1:1, у утакмици шестог кола Групе Х. На празном стадиону Пољуд домаћи су повели у 11. минуту голом Марија Манџукића, а бод "азурима" донео је Антонио Кандрева у 36. минуту из једанаестерца.

Иако је Пољуд био празан, није могло да прође без инцидената, пошто је на самом терену, бар се тако чини, био исцртан кукасти крст.

Хрватска је прва на табели са 14 бодова, а Италија на другом месту има два мање.

Фудбалери Велса победили су у Кардифу Белгију са 1:0, у утакмици шестог кола Групе Б и преузели прво место на табели. Једини гол на утакмици постигао је Гарет Бејл у 25. минуту.

Велс сада на првом месту има 14 бодова, три више од Белгије.

Фудбалери Исланда победили су у Рејкјавику Чешку са 2:1 и задржали прво место у Групи А, док је Холандија победила у Риги Летонију са 2:0, преузела треће место на табели Групе А и остала у трци за пласман на Европско првенство.

Норвешка и Азербејџан одиграли су без голова, Кипар је на гостовању победио Андору са 3:1, Бугарска такође као гост Малту са 1:0, а Турска је као гост победила Казахстан са 1:0.

Овако су протекли мечеви у Сплиту и Зеници:

22.41 - Завршено и у Зеници, Босна и Херцеговина - Израел 3:1.

22.40 - Завршен меч у Сплиту, Хрватска - Италија 1:1.

21.35 - Полувреме и у Зеници, БиХ - Израел 2:1.

Гости су повели голом Бен Хаима, али "змајеви" у финишу првог полувремена стижу до преокрета, головима Вишће и Џека са беле тачке.

21.33 - Полувреме у Сплиту, Хрватска - Италија 1:1.

Домаћи су повели голом Манџукића, изједначио Кандрева са беле тачке. "Ватрени" су могли и да воде, али је Буфон у седмом минуту одбранио пенал Манџукићу.

20.45 - Почео меч у Сплиту, после 30-ак секунди и сусрет у Зеници.

20.35 - Сплитски Пољуд сабласно празан пред меч између Хрватске и Италије, али "ватрени" подршку добијају из ваздуха...

20.20 - Навијачи БиХ узвицима "Палестина, Палестина" дочекују меч против Израела...

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара