Томислав Караџић подноси оставку!

Још једно саопштење на фудбалском небу Србије, али ово превазилази сва претходна. Томислав Караџић је најавио повлачење са места председника ФСС, и то по окончању јесењег дела Суперлиге. Као разлог свог одласка, између осталог, Караџић навео "озбиљну поларизацију" српског фудбала.

Томислав Караџић је одлучио да се повуче са места првог човека Фудбалског савеза Србије. Након турбулентног почетка Јелен Суперлиге, обележеног судијским пропустима, протестима клубова и наизглед непрегледним низом оштрих саопштења, Караџић је донео одлуку да напусти функцију коју је држао од 2008. године.

Караџић је пресекао Гордијев чвор због, како наводи, „озбиљне поларизације" у српском фудбалу. Караџић ће се повући са позиције првог човека српског фудбала по завршетку јесењег дела Суперлиге.

Саопштење Томислава Караџића, достављено РТС-у, преносимо у целости:

„Поштовани,

Последња дешавања у фудбалској Србији воде у правцу озбиљне поларизације, у овом, ионако мноштвом реалних ствари бременитом спорту.

Четири деценије уложеног личног рада, напора, жеље и хтења да у нашем фудбалу буде боље, не дозвољавају ми да на било који начин доприносим тим поделама, не улазећи овом приликом у полемику ко је у праву, а ко није, шта је истина, а шта не.

Из тих разлога, обавештавам фудбалску и укупну јавност, да сам данас одлучио да ћу у складу са статутом ФСС, након завршетка јесењег дела првенства, сазвати редовну скупштину фудбалске организације, на којој ћу се повући са места председника ФСС.

Желим овом приликом да се извиним свим мојим сарадницима и органима ФСС, што ову одлуку доносим без консултација са њима и уједно апелујем и захтевам од свих актера - клубова, Заједнице, органа и тела да у периоду пред нама учине све на спречавању даљих подела у фудбалу.

Уз напред наведене разлоге и мотиве за мој поступак верујем да ће овај гест бити инспирација и за друге, да ничија фотеља, нити функција не смеју бити изнад општег фудбалског интереса".

Томислав Караџић је 18 година обављао функцију председника Фудбалског савеза Војводине. Председник Партизана постао је 2007. године, а ову функцију је обављао годину дана. Караџић је на челу Фудбалског савеза Србије био од 2008. године. 

Број коментара 59

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара