Читај ми!

Вождовац у елити

Одбор за хитна потања ФСС-а одлучио је да упражњено место у Суперлиги, након одустајања Хајдука из Куле, заузме Вождовац из Београда. У процесу доношења одлуке чланови овог тела придржавали су се свих значајних аката ФСС.

На седници Одбора за хитна питања анализирана је ситуација настала одлуком чланова Скупштине ФК Хајдук из Куле о гашењу клуба и самим тим њиховом напуштању такмичења у Суперлиги. Одлука о попуни упражњеног места у Суперлиги донесена је на седници Извршног одбора, што је у складу са Статутом наше организације. Чланови Извршног одбора ФС Србије на данашњој седници су одлучили да место Хајдука из Куле заузме ФК Вождовац из Београда. У процесу доношења одлуке чланови овог тела придржавали су се свих значајних аката и прописа и то: Пропозицијама о такмичењу Супер лиге, Одлукама о систему сталних такмичења и Правилником ФСС о лиценцирању.

Суштински, чланови Извршног одбора у процесу доношења одлуке руководили су се спортским, инфраструктурним и финансијским критеријумима. По спортским, уважена је чињеница да је Вождовац у прошлој сезони 2012/13. заузео треће место на завршној табели Прве лиге, одмах иза клубова који су директно послати суперлигаши - ФК Напредак и ФК Чукарички. У обзир је узета и чињеница да Вождовчани имају нов и потпуно савремен стадион, као и да клуб финансијски успешно послује. Због свега поменутог, Вождовац је добио предност у односу на остале предлоге.

Поред тога, примењени су и критеријуми по одлучивању о истом питању из 2011. године. Тада је ФК Нови Пазар, као трећепласирани у Првој лиги Србије, заузео упражњено место ФК БАСК, који је одустао од такмичења.

Уследило је и одлучивање о имену клуба који ће попунити упражњено место у Првој лиги Србије, настало преласком Вождовца у елиту. На бази поменутих принципа из 2011. године (ФК Колубара остала у прволигашком друштву), као и чињенице да је немогуће у кратком временском року одржати бараж мечеве између четири другопласиране екипе из четири групе Српске лиге, одлучено је да место у Првој лиги попуни ФК Телеоптик, екипа која је претходну сезону у овом такмичарском рангу завршила као прва испод црте испадања.

На седницама оба тела анализиран је и учинак Омладинске репрезентације Србије, која је на управо завршеном Првенству Европе у Литванији освојила прво место и шампионско звање. Најпре, још једном је одато признање селектору Љубинку Друловићу и играчима на игри, понашању и оствареном историсјки вредном резултату. На основу тога, донесена је одлука и о награђивању "златних омладинаца".

Члановима значајних тела представљено је и све урађено на аспекту усвајања Националне стратегије за борбу против насиља и недоличног понашања на спортским приредбама за период 2013 -2018. године и низ задатака из Акционог плана, а који су усвојени од стране Владе Републике Србије. Ова акта садрже рокове и задатке за све чланове фудбалске породице, а почеће се са добијањем употребних дозвола за све стадионе Суперлиге.

Било је речи и о Правилнику за лиценцирање клубова за такмичење у Суперлиги. Усвојен је захтев од стране надлежних да се сви рокови изједначе са адекватним Правилником Уефе о лиценцирању, што значи да ће 25. маја сваке године, одмах по завршетку сезона, бити познато који клубови имају лиценцу за такмичење у оној која следи.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво