Најбољи тренутак у каријери

Јунак амстердамског тријумфа Бранислав Ивановић окарактерисао је свој победнички погодак као "један од најбољих тренутака у каријери". Похвале капитену српске репрезентације стижу са свих страна.

Велики јунак победе Челсија у амстердамоском финалу, капитен репрезентације Србије Бранислав Ивнаовић, победоносни погодак против Бенфике сматра једним од најбољих тренутака у његовој каријери.

Још једном да рекапитулирамо, Челси је у финалу Лиге Европе славио против „уклете" Бенфике са 2:1. Лондонски тим, који је постао прва екипа у историји која је објединила титуле у два најважнија европска такмичења, макар и на кратко, је повео у 60. минуту утакмице након поготка Фернанда Тореса. Осам минута касније, Оскар Кардозо враћа Бенфику у утакмицу поготком из пенала, али је Ивановић у заоставном времену, сјајним ударцем главом, свом тиму донео пехар.

„Ово је један од најбољих тренутака у мојој каријери. Победа у финалу једног европског такмичења је као сан. Увек сам говорио да екипа осваја титуле а не појединци. Чак смо у финалу били ослабљени због повреда играча", рекао је Ивановић, „Срећан сам, задовољство је бити део овог тима. Када освојите један трофеј увек желите други. Нешто вас увек гура напред. То смо ове сезоне осетили у многим утакмицама. То нам је била додатна мотивација".

Један од најискуснијих фудбалера у екипи Челија, Ешли Кол, истакао је тимску игру као рецепт за успех свг тима, али ни он није пропустио да посебно похвали српског интернационалца.

„Не знам колико сам трофеја освојио, али и даље уживам у победама. Наш тим никада не одустаје. Имали смо много шанси против Бенфике и срећни смо што је Брана (Бранислав Ивановић) био у тиму и својом великом главом постигао гол", рекао је Кол.

Најбољи стрелац у историји Челсија, Френк Лампард, рекао је да је Бранислав Ивановић заслужио да постигне победоносни гол и буде јунак финала Лиге Европе против Бенфике. "Од како је дошао у клуб прави је професионалац и постао је играч којег би свако пожелео у својој екипи. Када га погледате видите каква је 'звер'. Он је сјајан човек, задовољство је играти са њим и заслужио је да му се овако нешто догоди", закључио је Лампард.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво