Читај ми!

Полиција спремна за меч Србија – Албанија!

Полиција ће учинити све да утакмица између фудбалских репрезентација Србије и Албаније протекне у најбољем реду, изјавио је помоћник начелника Полицијске управе за град Београд Никола Поповац. Ништа није препуштено случају. Ригорозне мере обезбеђења, вишеструка контрола, видео-надзор, метал детектори, службени пси, све је подређено томе да меч протекне у најбољем реду.

Поповац је истакао да полиција ништа не препушта случају и да ће у уторак у граду бити присутан већи број припадника безбедности. Биће видно присуство полиције, не само око стадиона већ и по граду, ангажован је адекватан број полицајаца.

"Полиција у сарадњи са Фудбалским савезом Србије обавља ригорозну контролу навијача у виду дуплог прегледа. Навијаче ће прегледати редарска служба и после припадници МУП-а. Цео догађај биће сниман, користиће се метал детектори, службени пси за откривање експлозивних средстава. Једноставно, ништа неће бити препуштено случају. Полиција ће урадити све што је до ње и у складу са законским овлашћењима", рекао је Поповац. Према његовим речима, за утакмицу између Србије и Албаније биће ангажован адекватан број полицајаца, али знатно мањи у односу на "Параду поноса".

"Полиција прави безбедносну процену и на основу ње ангажује адекватан број службеника. Не очекујемо инциденте, не долазе албански навијачи и преузећемо мере пре, за време и после утакмице. Биће видно присуство припадника полиције у граду и код важних објеката, али највише у близни стадиона и на стадиону", објаснио је Поповац.

Поповац је истакао да је полиција увек спремна за извршавање свих безбедносних задатака, што је и показала приликом обезбеђивања неколико високоризичних догађаја. Утакмица ће бити одиграна без присуства гостујућих навијача, а у случају да се на трибинама појаве присталице Албаније, биће предузете адекватне мере.

"Без обзира на то који су навијачи у питању, примењује се закон, у овом случају Закон о спречавању насиља и недоличног понашања на спортским манифестацијама. На стадиону ће бити присутан тужилац, судија за прекршаје и предузимаћемо мере сходно ситуацији", закључио је Поповац.

Утакмица између Србије и Албаније игра се у уторак од 20.45 на стадиону Партизана.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(уторак, 14. окт 2014, 11:11) - Nishki [нерегистровани]

Re: NECE DA RATUJU

"Pa ne dolaze oni ovde da vode rat nego da igraju jedno utakmicu za kvalifikacije."
TACNO, OSIM:
Ima dovoljno onih koji zele da prave incidente, iz ovih ili onih razloga), a onda kazne FSS, novcane I suspenzije. Ako si navijac, dodji I uzivaj/navijaj, ako si zeljan incidenata, pravi ih u svojoj kuci - I to sam sa sobom.
Poz iz CCCCanade.

(уторак, 14. окт 2014, 06:50) - anonymous [нерегистровани]

NECE DA RATUJU

Pa ne dolaze oni ovde da vode rat nego da igraju jedno utakmicu za kvalifikacije.