Влада Немачке: Будите фини према Канађанима, замислите да они нас победе у фудбалу

Хијерархија је разрушена у мушком хокеју када је Немачка савладала Канаду (4:3) у полуфиналу турнира на Зимским олимпијским играма. Постојбина овог спорта није навикла на поразе - посебно не од релативних аутсајдера - због чега им је све то додатно тешко пало. Толико, да је у процес тешења морала да се укључи и влада Републике Немачке...

Неиграње у финалу значи да ће Канађани забележити најгори резултат на олимпијском турниру у последњих 12 година.

Немачка никада није досегла даље од бронзе на овом турниру, једном 1932. године, други пут као Западна Немачка 1976. године. На игре у Сочију се нису ни квалификовали, а на шест турнира који су им претходили никада се нису попели даље од шестог места.

Ипак, победили су, што је изазвало много више туге у Канади него среће у Немачкој (ипак, вреди истаћи, Бастијан Швајнштајгер је са посебним ентузијазмом прославио тријумф, што је и поделио са својим пратиоцима на Твитеру, уз пригодан усхићени видео-клип).

Министарство спољних послова Немачке стога је, и сама на Твитеру, издало савет немачким држављанима како да се понашају у Канади у наредним данима.

„Немци у Канади би требало да покажу велику дозу емпатије. Будите пријатни, немојте да ликујете, грлите људе, частите их топлом чоколадом. Само замислите како бисте се ви осећали када би нас Канада победила у фудбалу", наводи се у твиту.

број коментара 12 Пошаљи коментар
(недеља, 25. феб 2018, 12:39) - Прваци света у свим дисциплинама! [нерегистровани]

Били бисмо и ми,

да смо мотивисани као Немци,само једном речју:"Weiter!!Weiter!"(Вајтер)-Даље!Даље!-(Не обазири се,терај даље!)

(недеља, 25. феб 2018, 05:34) - anonymous [нерегистровани]

Hi.

Bas je zanimljivo;da i drugi malo pobedjuju.dolazi vreme da se poredak menja.

(недеља, 25. феб 2018, 00:16) - anonymous [нерегистровани]

Nije tacno

Da su Kanadjani igrali sa ''lokalcima'', mnogo igraca je igralo za NHL, a mnogi igraju u jakim evropskim ligama. Dakle sve profesionalac do profesionalca. U principu su svi isti, vecina igraca svih timova igra u evropskim jakim hokejaskim ligama, od KHL lige pa na dalje. nije kvalitet kao sto bi bio sa NHL igracima, ali nije ni puno ispod, nije uopste za potcijeniti.

(субота, 24. феб 2018, 23:18) - anonymous [нерегистровани]

Ali

Ali bi nas ipak pobedili pa čak i sa ekipom iz treće lige.

(субота, 24. феб 2018, 21:18) - Parti [нерегистровани]

@EU

I nasa vlada bi mogla da objavi uputsvo za ponasanje prilikom intoniranja protivnicke himne na sportskim priredbama. Juce je veliku vecinu Srba u hali u Frankfurtu osramotila manjina koja je zvizdala za vreme intoniranja nemacke himne.

(субота, 24. феб 2018, 21:02) - Kanadjanin [нерегистровани]

Re: EU

Nepropisuju oni osecanja ili tako nesto vec radi njihove sigurnosti im daje instrukcije kako bi bilo dobro da se ponasaju ako se nadju u Kanadi da ih neko nebi dobro pretukao kao sto Kanadjani znaju da urade.

(субота, 24. феб 2018, 20:52) - anonymous [нерегистровани]

Мани га мито

@Beogradska zona

А ко им је крив што нису послали најбоље играче, него су дозволили да им једно национално привенство тако омаловажи олимпијски турнир. Па ни Руси нису дошли са првом поставом јер њима 36 играча није пуштено из НХЛа, па су на турниру демострирали спектакуларни хокеј. И још нешто, нису то никакви играчи из имагинарне канадске ниже лиге, него врхунски професионалци из КХЛа. Континентална лига је изашла у сусрет МОК и поред иживљавања МОКа над Русима. Руси нису хтели да се свете па је КХЛ прекинут за време трајања Олимпијаде. А у КХЛ су тимови Русије, Финске, Словачке, Словеније, Хрватске, Кине, Казахстана, Белорусије, а играју Руси, американци (21), Канађани (41), Чеси (35), Финци (47), Швеђани (27), итд...

(субота, 24. феб 2018, 20:07) - anonymous [нерегистровани]

Drugi tim

I kad bi Njemacka igrala sa Kanadom sa igracima iz druge lige isto bi bilo, Kanada bi bila bolja. Nijednog igraca iz NHL nije bilo

(субота, 24. феб 2018, 19:28) - Еурека [нерегистровани]

ЕУ

Замислите западни систем вредности. Они вам прописују и осећања која треба да имате.

(субота, 24. феб 2018, 18:10) - anonymous [нерегистровани]

Neverovatno

Ali istina je da je tim Kanade bio sastavljen od igraca iz lokalne lige a ne NHL-a. Nesto slicno kao nas kosarkaski tim sada na kvalifikacijama za svetsko prvenstvo.