Читај ми!

Дивац: Резултати ће бити још бољи

Резултати које су наши спортисти постигли у својим доменима су добри, међутим, у будућем периоду очекујемо да то буде много боље, рекао је председник Олимпијског комитета Србије Владе Дивац.

Председник Олимпијског комитета Србије (ОКС) Владе Дивац оценио је резултате српских спортиста на ЗОИ у Сочију као добре, у домену очекивања, али и поручио да захваљујући систему који је постављен они у наредном периоду буду много бољи.

"Још пре Игара у Ванкуверу, када смо разговарали у ком правцу да нам иду зимски спортови, направили смо план који смо испоштовали у последњих шест година и сад имамо неку базу да у наредном периоду можемо да очекујемо боље резултате. Наравно, не сад оне врхунске, оне које имамо на летњим Играма, али циљ је да полако подигнемо степеник очекивања. Резултати које су наши спортисти постигли у својим доменима су добри, међутим, у будућем периоду очекујемо да то буде много боље", рекао је Дивац Танјугу.

Према његовим речима могуће је искористити простор за напредак у спортовима који су нам приступачни.

"Морамо да видимо шта је то што можемо да понудимо младим спортистима, па да очекујемо резултате. Иако ја лично волим хокеј, иако би можда у тимском спорту имали можда значајније шансе, то је скуп спорт и не треба очекивати резултате, али биатлон, сноуборд, алпско скијање дисциплине су које су за наше просторе приступачне и могућност да се направи неки резултат вероватни постоји. Ту нам је најближа Словенија, која је некад била део нашег система, али они су и тада имали предност. Изграђена им је инфраструктура, то је њима национални спорт и ми треба да се сконцентришемо на проналежење тренера који ће радити са нашим спортистима", навео је Дивац.

На питање колико је реално да се Србији догоди неки "зимски Ђоковић" Дивац је рекао:

"Индивидуалне ствари се догађају с времена на време, али ми морамо системски да гледамо на спорт. Ту пре свега мислим да ојачамо савезе и њихово функционисање са министарством и ОКС. Кад би се савези наградили и спортисти би имали већу подршку. Ми у ОКС добро стојимо са људима који улажу у спорт, са партнерима, спонзорима, уз велику помоћ министарства, направили смо добру причу и наши спортисти имају адекватне услове као њихове колеге у иностранству. И зато на летњим Играма можемо очекивати добре резултате", истакао је Дивац.

Он је на крају одао признање спортистима због начина на који су представљали Србију у Сочију.

"Оно што су Руси урадили је за сваку похвалу, Игре јесу биле најскупље, али најорганизованије и треба да буду поносни. Ми, као ОКС захваљујемо на добродошлици, али драго ми је да могу да истакнем да смо представљали земљу на најбољи могући начин. Били смо присутни, па иако нисмо направили неке резултате, увек ћемо стајати иза спортиста. У спорту не можете ништа да гарантујете и морате да имате изграђен систем да би стигли и резултати", закључио је Дивац.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(субота, 01. мар 2014, 15:54) - ludilo [нерегистровани]

rasejanje

ja sam siguran da mnogo srpske dece trenira zimske sportove u inostranstvu, kanadi, americi... a i sportove koje nemamo u srbiji i da bi mogli skupiti dobre ekipe ali drzavu srbiju ne interesuju mnoge normalne stvari. Ja verujem da Divac licno ima mnogo kontakata u Sev. Americi i lako bi dosao do podataka a i ljudi, a verujem i da bi i pare neke skupio za takvo sta. Samo je pitanje postoji li volja.