Читај ми!

Завршене игре у Сочију, Русима највише медаља

Завршене су зимске олимпијске игре з Сочију а руски спортисти су одвојили најввише медаља. Хокејаши Канаде декласирали Шведску у финалу олимпијског турнира са 3:0 и тако одбранили златну медаљу. Миланко Петровић 50. у крос кантрију. Злато за руски боб четворосед. Премијер Дачић посетио олимпијце.

19.00 -Зимске Олимпијске игре у Сочију, 22. по реду, свечано су затворене на Олимпијском стадиону Фишт после 16 дана такмичења у 15 спортова и 97 дисциплина. Учествовало је око 3.000 спортиста из рекордних 88 земаља, међу којима и осморо из Србије. Заставу Србије у завршном дефилеу спортиста носила је скијашица Невена Игњатовић, а церемонији затварања присуствовао је и српски премијер Ивица Дачић. Биле су ово прве ЗОИ организоване у Русији, након што је Москва 1980. године, као престоница тадашњег Совјетског савеза, била домаћин Летњих Олимпијских игара. Овогодишње ЗОИ у Сочију биле су најскупље у историји пошто је у њих уложено више од 50 милијарди долара, а према рачима председника Међународног олимпијског комитета Томаса Баха протекле су на најбољи могући начин, без икаквих инцидената. Живописна церемонија затварања завршена је традиционалним спуштањем олимпијске заставе и гашењем олимпијског пламена, који ће поново бити упаљен 9. фебруара 2018. у јужнокорејском Пјонгчангу.

18.30 - Русија је најуспешнија нација 22. Зимских Олимпијских игара. Руски спортисти освојили су 13 златних, 11 сребрних и девет бронзаних медаља, укупно 33, а број њихових одличја исти је као на претходним Играма у Ванкуверу и Торину заједно. Друго и треће место у Сочију припали су Норвешној са укупно 26 медаља (11, 5, 10) и Канади са 25 (10, 10, 5), док је на четвртом месту репрезентација САД (9, 7, 12).

17.33 - На Олимпијском стадиону Фишт у руском граду Сочију у току је свечана церемонија затварања 22. Зимских Олимпијских игара, на којима је у протеклих 16 дана учествовало око 3.000 спортиста из рекордних 88 земаља, међу којима и осморо из Србије. Спектакуларна церемонија одржава се у присуству председника Русије Владимира Путина, председника Међународног олимпијског комитета Томаса Баха и бројних домаћих и иностраних званица, пред 40.000 гледалаца. Пред крај церемоније олимпијски пламен ће бити угашен, а најскупље Олимпијске игре у историји Бах ће прогласити затвореним. Церемонији у Сочију присуствује и премијер Србије Ивица Дачић.

17.00 - Прва посада Русије у боб четвроседу освојила је златну медаљу на Зимским олимпијским играма у Сочију. Сребрну медаљу освојио је први тим Летоније, док је прва посада Сједињених Америчких Држава заузела треће место. Руси, Алексеј Негодајло, Дмитри Труненков, Алексеј Воевода и Александар Зубков трку су завршили у укупном времену од три минута, 40 секудни и шест десетинки. Летонци су заостајали девет стотинки, док су САД биле 39 стотинки иза Руса.

15.20 - Завршено је велико финале - Канађани су нови/стари олимпијски шампиони. Коначан резултат финала са Швеђанима је био 3:0! 

15.00 - Нови гол за Канаду постиже Крис Куниц и увећава предност на чини се недостижних 3:0, једанаест минута пре краја великог финала.

14.45 - Почела је последња трећина на мечу Шведска - Канада.

14.30 - Крај друге трећине.

14.23 - Канада води са 2:0. Стрелац је био Сидни Крозби након соло продора у 36. минуту игре.

13.57 - Почела друга трећина.

13.52 - Српски олимпијац Миланко Петровић заузео је 50. место у трци крос-кантрија на 50 километара на Зимским олимпијским играма у Сочију. Петровић је трку завршио за један сат, 53 минута, 35 секунди и једну десетинку. Све три медаље припало је руским такмичарима. Златним одличјем се окити Александар Легков, сребром Максим Вилежанин, а бронзом Илија Чернусов. Легков је трку завршио за сат, 46 минута, 55 секунди и две десетинке, Вилежанин је заостајао 0,7 секунди, а Чернусов 0,8. Српском олимпијцу је ово био последњи наступ на Играма.

13.45 - Премијер Србије Ивица Дачић посетио је Олимпијско село и искористио прилку да са спортистима Србије обележи 104. рођендан Олимпијског комитета Србије. У пратњи премијера био је и амбасадор Србије у Русији Славенко Терзић. Госте су у Олимпијском селу дочекали председник ОКС Владе Дивац, потпредседник Иван Тодоров, генерални секретар Ђорђе Вишацки и шеф Мисије Србије у Сочију Дамир Штајнер.

13.40 - Крај прве трећине, Канада води против Шведске са 1:0.

13.30 - Канада води са 1:0. Стрелац је Џонатан Tолц у 13. минуту игре. Асистент је био Картер.

13.09 - Почео је финални меч хокеја на леду између Шведске и Канаде.

08.30 - Хокејаши Финске декласирали су Американце са 5:0 у борби за бонзану медаљу! Двоструки стрелац за Финску био је Тему Селане, док су по један постигли Јусу Јокинен, Хусо Хиотанен и Оли Мата. Финци су питање победника решили у последњој трећини, када су у првих пет минута постигли три гола. У борби за злато у 13.00 ће се састати Канада и Шведска.

РТС и последњег дана такмичења извештава из сочија. Преноси су на нашем Другом програму почели од 10.25 Боб четворосед, од 13.00 је пренос финала у хокеју између Шведске и Канаде. Од 17.00 часова је пренос церемоније затварања.  

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво