Читај ми!

"Издајник" Вик Вајлд

Бивши амерички сноубордер Вик Вајлд, који је за Русију освојио другу златну медаљу на Зимским олимпијским играма у Сочију, одбацио је оптужбе да је променио држављанство због новца. Постао Рус због сноуборда и Аљоне ...

Његову одлуку да постане Рус неки су у његовој земљи рођења већ оценили "издајом", јер је Вајлд у среду после првог злата у паралелном велеслалому добио поруку мржње која је гласила "Издајниче"...

"Шта год да урадите у животу, људи ће вас мрзети, тако је то. Моја одлука да узмем руско држављанство није била мотивисана финансијским разлозима", рекао је Вајлд на конференцији за медије после освојеног злата у паралелном слалому.

Вајлд је нагласио да је раније, док је био у Америци, чак размишљао да дигне руке од сноуборда, али се онда појавила шанса да се такмичи за Русију.

"Одлучио сам да не одустајем, јер сам помислио да бих могао да урадим нешто посебно. Нисам још остварио све своје потенцијале и желео сам да видим колико тога још могу да урадим. Зато сам постао Рус", рекао је Вајлд, који је и формално променио држављанство 2011. када се оженио Рускињом Аљоном Заварзином, која је у Сочију освојила бронзу, такође у сноуборду.

Управо је она велика подршка Вајлду сматрајући да је он остварио "фантастичан супех", упркос томе што је "далеко од својих и што је променио земљу и и држављаство".

"Он је далеко од свог родног града, променио је земљу, држављанство и прихватио нешто што многи не би прихватили. Морао је пре свега да се носи са руским менталитетом, са начином живота на који није навикао, да ради са људима који га у принципу не разумеју", рекла је Заварзина.

Амерички "Вашингтон пост" је раније објавио да је Вајлд из финансијских разлога одлучио да промени држављанство, с обзиром на то да његова дисциплина није на листи оних који добијају пуну помоћ државе.

Како је неведено, Вајлд је приликом промене држављанства усвојио и руско име Виктор Иван.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво