Читај ми!

"Издајник" Вик Вајлд

Бивши амерички сноубордер Вик Вајлд, који је за Русију освојио другу златну медаљу на Зимским олимпијским играма у Сочију, одбацио је оптужбе да је променио држављанство због новца. Постао Рус због сноуборда и Аљоне ...

Његову одлуку да постане Рус неки су у његовој земљи рођења већ оценили "издајом", јер је Вајлд у среду после првог злата у паралелном велеслалому добио поруку мржње која је гласила "Издајниче"...

"Шта год да урадите у животу, људи ће вас мрзети, тако је то. Моја одлука да узмем руско држављанство није била мотивисана финансијским разлозима", рекао је Вајлд на конференцији за медије после освојеног злата у паралелном слалому.

Вајлд је нагласио да је раније, док је био у Америци, чак размишљао да дигне руке од сноуборда, али се онда појавила шанса да се такмичи за Русију.

"Одлучио сам да не одустајем, јер сам помислио да бих могао да урадим нешто посебно. Нисам још остварио све своје потенцијале и желео сам да видим колико тога још могу да урадим. Зато сам постао Рус", рекао је Вајлд, који је и формално променио држављанство 2011. када се оженио Рускињом Аљоном Заварзином, која је у Сочију освојила бронзу, такође у сноуборду.

Управо је она велика подршка Вајлду сматрајући да је он остварио "фантастичан супех", упркос томе што је "далеко од својих и што је променио земљу и и држављаство".

"Он је далеко од свог родног града, променио је земљу, држављанство и прихватио нешто што многи не би прихватили. Морао је пре свега да се носи са руским менталитетом, са начином живота на који није навикао, да ради са људима који га у принципу не разумеју", рекла је Заварзина.

Амерички "Вашингтон пост" је раније објавио да је Вајлд из финансијских разлога одлучио да промени држављанство, с обзиром на то да његова дисциплина није на листи оних који добијају пуну помоћ државе.

Како је неведено, Вајлд је приликом промене држављанства усвојио и руско име Виктор Иван.

број коментара 13 Пошаљи коментар
(понедељак, 24. феб 2014, 11:16) - српска [нерегистровани]

краљ

ма краљ од чоека,и ја би узео руско држављанство само да могу,приоритет ми је ипак српско...

(понедељак, 24. феб 2014, 10:51) - anonymous [нерегистровани]

Svasta

Dali za personalne odluke treba da pitamo celo covecanstvo.

(недеља, 23. феб 2014, 14:37) - anonymous [нерегистровани]

RE:"Издајник" Вик Вајлд

Ja bih rekao samo da se on vratio svojim korenima. Uostalom svi u USA su neku državu izdali samim svojim odlaskom na taj kontinent. Ko su uostalom Amerikanci nego državljani drugih država. Jedni autohtoni Amerikanci su Indijanci i niko drugi, svi ostali su izdajnici!

(недеља, 23. феб 2014, 14:15) - anonymous [нерегистровани]

lijepe Ruskinje...

ma ljubav je cudo...

(недеља, 23. феб 2014, 07:22) - anonymous [нерегистровани]

Sami su krivi

Sta mislite, zasto je ovaj momak napustio "Team USA" i "postao" Rus? Znate Milorada Cavica? Zasto je on plivao za Srbiju, a ne za "Team USA"? Kad je Cavic postao dovoljno dobar da osvaja zlatne medalje, stavljeno mu je diskretno do znanja da nece moci, jer je americki nacionalni interes da Felps bude plivacka zvezda u svim disciplinama. Nije imao izbora, nego da pliva za Srbiju, ili da bude vecito drugi. I ovako je morao da bude drugi, cak i kad je bio prvi. Isti slucaj i sa Vajldom. Jednostavno, momak nije mogao da izdrzi da ga neko na silu sprecava da uradi sve sto moze, pa je nasao nacina kako da sili dohaka. On se bori za svoj zivot, koji svakako ne pripada Americi, nego njemu samom.

(недеља, 23. феб 2014, 01:16) - anonymous [нерегистровани]

monika seles

kad je postala amerikanka nije vam se svidelo, a ovo vam je ok? niste fer!

(недеља, 23. феб 2014, 00:56) - Nislija Kosta [нерегистровани]

ko zna

Mozda je spijun.

(недеља, 23. феб 2014, 00:10) - anonymous [нерегистровани]

hahaha

Šta je Amerikanci? Pričali ste kako Rusi ne mogu organizvoati igre a oni su ih organizovali najbolje u istoriji i pri tom postali najjača sportska nacija sa najviše medalja. Pateti paćenici. Živjela Rusija. Pozdrav iz Republike Srpske za braću Ruse

(недеља, 23. феб 2014, 00:07) - anonymous [нерегистровани]

Pesnica

Ovaj ima znak Otpora na kacigi, da ga ipak nisu poslali u Rusiju?!

(недеља, 23. феб 2014, 00:04) - LONDON1953 [нерегистровани]

UH...

Kako ovo boli...ne mogu ti kasti