Читај ми!

Путин: Сотникова је понос Русије!

"Сотникова је освојила висине на којима је наш клизачки тим годинама радио. Цела Русија је поносна на Сотникову", изјавио председник Руске Федерације Владимир Путин. Путин је у четвртак увече такође званично честитао Сотниковој на титули, првој у историји Игара за руско женско клизање.

Председник Русије Владимир Путин поручио је клизачици Аделини Сотниковој, која је освојила злато на Зимским олимпијским играма да је цела Русија поносна на њу.

"Сотникова је освојила висине на којима је наш клизачки тим годинама радио. Цела Русија је поносна на Сотникову", рекао је Путин у поруци објављеној на званичном сајту Кремља.

Путин је у четвртак увече такође званично честитао Сотниковој на титули, првој у историји Игара за руско женско клизање.

Сотникова је у четвртак увече у финалу срушила са трона досадашњу олимпијску шампионку Јужнокорејку Ким Ју На, мада је одлука судија да јој додели злато са убедљивом предношћу изазвала полемике у светској спортској јавности и сумњу да је то злато било "поклон Русији".

Сотникова је до злата дошла бриљирајући у слободном програму - и технички и уметнички, али је имала и грешку приликом једног доскока.

Кореограф 17-годишње Сотникове Пјотр Чернишов инсистирао је данас да је она потпуно заслужено освојила титулу.

"Освојили смо заслужено злато, јер смо се у потпуности придржавали правила", рекао је Чернишов.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(недеља, 23. феб 2014, 12:25) - anonymous [нерегистровани]

Rusija

Zasluzna medalja! Ako je ovo poklon,koliko ste vi tek poklonili pokloni nekome!! Sramota,Adelina je bila najbolja,to je samo tako. Bravo Rusija!

(петак, 21. феб 2014, 22:13) - anonymous [нерегистровани]

Sotnjikova

ma zasluzila je mala zlato tu nema dileme.Zasto zapad kuka to mi nije jjasno, covece.Oni bi hteli da sve medalje pokupe i odnesu kuci.E nece moci.