Читај ми!

Канађани савладали Амере

Канада је у полуфиналном хокејашком "вечитом дербију" савладала САД 1:0 и за злато ће играти против Шведске, Американци за бронзу против Финске. Невена Игњатовић без пласмана у слалому, пошто није завршила прву трку. Американки Шифрин злато у слалому. Откривена два случаја допинга у Сочију. Хокејаши Шведске у финалу после победе над Финском. Канађани освојили злато у карлингу.

Све вести и занимљивости из света спорта можете да пратите и на нашим Фејсбук и Твитер страницама.

20.13 - Хокејаши Канаде пласирали су се у финале турнира савладавши у другом полуфиналном мечу Америку са 1:0 (0:0, 1:0, 0:0). Једини гол на утакмици постигао је Џејми Бен у другој трећини. Канађани ће се у борби за златну медаљу састати са селекцијом Шведске која је добила Финску са 2:1. За треће место ће се у суботу борити САД и Финска.

19.58 - Руски такмичар Виктор Ан освојио је златну медаљу у брзом клизању на 500 метара Ан је тако дошао до седме олимпијске медаље у каријери, освојивши златну у јединој дисциплини где никада није био на подијуму. Сребрну медаљу освојио је Кинез Даџинг Ву, а бронзану Чарлс Курније из Канаде. Јужнокорекја Парк Сунг Хи освојила је злато у брзом клизању на 1.000 метара.

18.59 - Канађани су повели против Америке 1:0 голом Џејмија Бена на асистенцију Џеја Боумистера у другом минуту друге трећине.

18.31 - Америчка скијашица Микаела Шифрин освојила је златну медаљу у слалому и ушла у историју као најмлађи олимпијски шампион у тој алпској дисциплини. Осамнаестогодишња Шифрин била је водећа после прве вожње, у другој је скијала такође сигурно, па је на крају тријумфовала укупним резултатом од једног минута и 44,54 секунди. Сребрну и бронзану медаљу на стази у Сочију освојиле су Аистријанке Марлиз Шилд и Катрин Цетел које су заостале 53, односно 81 стотинку иза победнице.

18.11 - Репрезентација Холандије освојила је своју 22. медаљу у брзом клизању, пошто је имала два доминантна наступа у тимској потери. Свен Крамер, Јан Блокхојсен и Кун Вервај оставили су Француску за собом са чак 8,70 секунди у четвртфиналу, а онда се још и убрзали у полуфиналу и победили Пољску са помало невероватних 11,30 секунди. Холандија ће се у суботњем финалу такмичити против Јужне Кореје, тако да је обезбедила бар сребрну медаљу.

18.06 - Почео хокејашки дуел Америке и Канаде после кога ће бити познат и други финалиста. Победник овог меча играће за златну медаљу у недељу од 18 сати против Шведске.   

17.19 - Украјинска женска штафета у бијатлону освојла је данас златну медаљу у времену 1:10,2,5 сата, претекавши Русију за 26,4 секунди, док је бронза припала Норвешкој. Русија је била победник на последње две Олимпијаде у овој дисциплини. Француска, која је на ЗОИ у Ванкуверу пре четири године освојила сребро, одустала је пошто се Мари Лора Бруне лоше осећала у првој измени, па је због тога пребачена на клинику.

17.03 - САД и Канада играју "вечити дерби" у полуфиналу хокејашког турнира у Сочију. Сада су улози још већи: Ко изгуби меч мораће да прихвати Џастина Бибера као "свог"!

17.01 - Италијански репрезентативац у бобу Вилијам Фрулани био је позитиван на допинг и искљуцен је из екипе, саопштили су представници италијанског олимпијског тима. Фрулани је други спортиста у Сочију који је позитиван на недозвољену супстанцу. Немачка скијашка федерација саопштила је раније да је њихов неименовани такмичар у бијатлону такође пао на антидопинг тесту.

16.51 - Мушка репрезентације Канаде у карлингу освојила је златну медаљу пошто је у финалу победила Велику Британију са 9:3. Бронза је припала Шведској која је победила Кину. Ово је трећа узастопна олимпијска титула за Канађане. Канада је у Сочију доминирала у карлингу, пошто је и у женској конкуренцији у четвртак освојила злато, победом над Шведском.

16.39 - Председник Русије Владимир Путин поручио је клизачици Аделини Сотниковој која је освојила злато да је цела Русија поносна на њу. "Сотникова је освојила висине на којима је наш клизачки тим годинама радио. Цела Русија је поносна на Сотникову", рекао је Путин у поруци објављеној на званичном сајту Кремља.

15.45 - Хокејаши Шведске пласирали су се у финале олимпијског турнира пошто су у полуфиналу савладали Финску са 2:1 (0:0, 2:1, 0:0). Селекција "три круне" до тријумфа је дошла после преокрета, пошто су Финци повели у 26. минуту голом Олија Јокинена. Пет минута касније изједначио је Луи Ериксон, а велику победу Швеђанима донео је Ерик Карлсон у 37. минуту. До краја меча одличну партију пруззио је шведски голман Хенрик Лундквист, који је сакупио 25 одбрана. Противник Шведске у финалу које се игра у недељу биће бољи из меча САД - Канада. Швеђани ће тако имати прилику да дођу до трећег олимпијског злата, а претходно су тријумфовали 1994. године у Лилехамеру и 2006. у Торину.

15.10 - Српска скијашица Невена Игњатовић остала је без пласмана у трци слалома на Зимским олимпијским играма у Сочију. Игњатовићева је имала стартни број 35, али није успела да заврши прву трку. Најбоље време остварила је Американка Микаела Шифрин, која је стазу прешла за 52.62 секунди. Друга трка на програму је од 17.15 по средењеевропском времену. Ово је уједно био последњи наступ Игњатовићеве на Играма у Сочију, а најбољи резултат остварила је у велеслалому, где је заузела 28. место.

12.30 - Немачка ски крос такмичарка Ана Вернер повређена је приликом пада у четвртфиналној трци на Зимским олимпијским играма у Сочију. Немачка такмичарка је изгубила равнотежу током скока на средини стазе, а потом се неколико пута превртала низ стазу пре него што се зауставила. Вернер је изнета на носилима, пошто јој се претходно скоро десет минута указивала помоћ на стази.

12.00 - Канађанка Маријела Томпсон освојила је злато у ски кросу на Зимским олимпијским играма у Сочију. Сребро је припало њеној земљакињи Келси Серви, а бронза Швеђанки Ани Холмлунд.

11.10 - Падови и повреде током скијашких и сноуборд такмичења на Зимским олимпијским играма у Сочију дешавају се због тога што се спортисти напрежу до крајњих граница, а не због услова и квалитета снега на стазама, саопштила је Међународна скијашка федерације. Генерални секретар ФИС Сара Луис рекла је да су повреде опасност за спортисте који се такмиче у велеслалому и спусту, као и у сноуборду слоупстајл и акробатском скијању. Поједини спортисти жалили су се на квалитет снега и топло време, због чега нису идеални услови за такмичење у Сочију.

10.40 - Олимпијски комитет Немачке саопштио је да су тестови једног његовог спортисте на Зимским олимпијским играма у Сочију позитивни на допинг. Није наведено о ком спортисти се ради, а то је први допинг случај на Играма у Сочију. У саопштењу се наводи да је Међународни олимпијски комитет синоћ обавестио Олимпијски комитет Немачке да су резултати "А" узорка једног спортисте били позитивни на недозвољене супстанце и да ће данас бити анализиран "Б" узорак.

09.00 - На листи освајача олимпијских одличја велике промене после јучерашњег дана. По броју освојених медаља први су Американци са 25, други Руси са 23, а трећи Холанђани са 22 одличја. Норвежани су четврти по укупном броју са 21 медаљом, али су први, са чак 10, по броју освојених злата. У тој категорији другу позицију, са по 8 злата, деле САД и Немачка, а Руси и Канађани имају по 7 златних медаља.

Догађаје на Олимпијским борилиштима можете пратити на Другом програму РТС-а. Од 12.55 пратимо хокејашко полуфинале. Од 15.20 и 17.10 пратићемо трке у слалому за жене. У 18.15 пратићемо другу полуфиналну хокејашку утакмицу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво