МОК осудио напад на "Пуси рајот"

Међународни олимпијски комитет истакао да су слике на којима се виде козаци како бичују чланице панк бенда "Пуси рајот" - "веома узнемирујуће". Десетак козака бичевима је напало шест маскираних чланица руске групе, које су покушале да изведу перформанс испод знака ЗОИ.

Међународни олимпијски комитет саопштио је да су фотографије на којима се види како у Сочију козаци бичевима нападају чланице руске панк групе "Пуси рајот" - "веома узнемирујуће".

Портпарол МОК-а Марк Адамс рекао је да се гувернер Краснодарског региона Александар Ткачев изивинио за напад и да је покренуо истрагу, "пошто се закон мора поштовати".

Адамс је додао да тај инцидент није директно повезан са Зимским олимпијским играма у Сочију, али да су "фотографије и видео-снимак узнемирујући".

Десетак козака јуче је бичевима напало шест чланица групе "Пуси рајот", које су, маскиране и обучене у светлу, шарену одећу, покушале да изведу перформанс испод знака Зимских олимпијских игара.

Козаци су их напали, скинули им маске са глава, отели микрофон и сломили и бацили гитару, а један козак је користио и сузавац.

Инцидент је трајао три минута, а полиција, која је убрзо стигла, испитивала је сведоке, али нико није ухапшен.

Адамс је рекао да МОК жели да сазна више детаља, али је инцидент назвао "великим проблемом" за руску владу.

Он је рекао и да је "штета што се Олимпијске игре користе за политичка питања", јер спортска борилишта нису место за такве протесте и да би било "више него неприкладно" да се протестује у олимпијском граду Сочију.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се