Украјинци напуштају Сочи!

Украјински спортисти напуштају Сочи, више од половине њих се упутило ка немирима захваћеној домовини. Олимпијски комитет их позива да остану у Русији и покажу јединство.

Све вести и занимљивости из света спорта можете да пратите и на нашим Фејсбук и Твитер страницама. 

20.00 - Ново злато за Канаду, овај пут у хокеју. Женска репрезентација Канаде освојила је златну медаљу у Сочију, пошто је у финалу, после продужетка, савладала репрезентацију САД. Канађанке су победиле са 3:2 (0:0, 0:1, 2:1, 1:0). Двоструки стрелац за Канаду била је Мари-Фили Пулан, један погодак постигла је Бријен Џенер, док су голове за САД дале Меган Даган и Алекс Карпентер.

17.45 - Женска репрезентација Канаде освојила је златну медаљу у карлингу, пошто је у финалу савладала Шведску са 6:3. Канађанксе су овим резултатом оправдале улогу фаворита и поновиле успех са Игара у Ванкуверу 2010. године и Торину 2006. Оне су претходно у Солт Лејк Ситију 2002. године биле друге, као и у Нагану 1998. године. Бронзану медаљу освојила је Велика Британија победом над Швајцарском.

17.18 - Женска хокејашка репрезентација Швајцарске освојила је бронзану медаљу на Зимским олимпијским играма у Сочију, пошто је у утакмици за треће место савладала Шведску са 4:3. Швајцаркиње су одличном игром и великим преокретом у последњој трећини дошле до прве медаље на ЗОИ. Голове за Швајцарску, и то све у трећем периоду, постигле су Сара Бенц, Фиби Штанц, Џесика Луц и Алина Милер. За Шведску су голове постигли Мишел Ловенхелм, Ерика Уден Јохансон и Пернила Винберг.

15.11 - Женска репрезентација Велике Британије освојила је бронзану медаљу у карлингу, пошто је победила Швајцарску са 6:5. То је трећа медаља за Британију у Сочију, а прва за карлинг репрезентацију те земље од Игара у Торину 2002. године, када је женски тим освојио злато. Британска репрезентација ће изједначити свој рекорд од четири освојене медаље на ЗОИ, са Игара у Шамонију 1924, пошто је мушка карлинг репрезентација изборила пласман у финале и играће против Канаде. У финалу у женској конкуренцији играју Канада и Шведска.

14.30 - Први бркови Сочија - Словенац Филип Флисар...

13.20 - Бивша двострука олимпијска шампионка у уметничком клизању, Немица Катарина Вит, нада се да ће Јужнокорејка Ким Ју На постати трећа клизачица у историји која је одбранила титулу. Двадесеттрогодишња Ким је после кратког програма у благој предности од 0,28 бодова над руском тинејџерком Аделином Сотниковом, док треће место уочи вечерашњег финала заузима Италијанка Каролина Костнер. "Ју На је невероватна клизачица. она има све шансе да постане чланица нашег малог клуба. Изгледа да јој све полази за руком и да је у заиста доброј форми, а познато је да је ментално изузетно јака", рекла је Вит.

13.00 - Норвешка је освојила злато у екипној нордијској комбинацији на Зимским олимпијским играма у Сочију. Норвешки тим у саставу Магнус Ховдал Моан, Хавард Клементсен, Магнус Крог и Јирген Грабак дошао је до титуле у комбинованом времену од 47:13, 5 минута. Сребро је припало Немачкој са заостатком од три десета дела секунде, а бронза Аустрији у времену 47:16,9 минута.

12.30 - Француски такмичар у слободном скијању Жан Фредерик Шапуи освојио је златну медаљу у ски кросу на Зимским олимпијским играма у Сочију. Сребро и бронза су такође припали Французима - Арноу Боволенти и Жонатану Мидолу. Четврти финалиста Канађанин Брејди Леман изгубио је медаљу пошто је пао у претпоследњем скоку, после контакта са скијама Мидола.

11.25 - Фото-финиш трке у ски кросу који показује тачно колико је ова дисциплина занимљива и узбудљива.

11.00 - Како јавља новинар Би-Би-Сија, више од половине од 45 украјинских такмичара је напустило Сочи због немира у овој земљи. Ову информацију је потврдио у Олимпијски комитет Украјине, али је речено да су у питању спортисти који су завршили са својим такимичењима.

08.30 - Украјинска скијашица Богдана Мацоцка напустила је Зимске олимпијске игре у Сочију због немира у њеној земљи, саопштио је Међународни олимпијски комитет. Мацоцка је на Играма у Сочија била 27. у супервелеслалому, док је у велеслалому заузела 45. место. Легендарни атлетичар у скоку с мотком и шеф украјинског националног олимпијског комитета Сергеј Бубка позвао је спортисте да остану у Русији и тако покажу јединство, али и да разуме њихово право да одлуче другачије. Украјина је на Игре у Сочију, које се завршавају у недељу, послала 43 такмичара. У Кијеву је у уторак током сукоба полиције и демонстраната погинуло више од 20 људи, а неколико зграда је спаљено, укључујући седиште владајуће странке и главни штаб демонстраната, који већ три месеца протествују против одлуке власти да не потпишу Споразум о стабилизацији и придруживању са ЕУ.

08.00 - После јучерашњег дана на Олимпијским играма по броју освојених одличја чело листе са 23 медаље преузели су Американци, а следе их Руси и Холанђани са по 22 медаље. Норвежани имају 20 освојених трофеја али су први на листи освојених злата са 9 медаља а следе их Немци са 8 златних од 15 освијених медаља и Американци са 7. И на овој листи Руси и Холанђани су изједначени са по 6 освојених златних медаља.

 

Догађаје на спортским борилиштима Олимпијскимх игра можете пратити на Другом програму РТС-а. Директним преносима у 12.55 и 17.55 пратићемо борбе за треће место и финале у женском хокеју на леду, а у поноћ можете пратити снимак слободног клизаља за жене.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво