Читај ми!

Плушенко, ипак, најављује повратак!

Љубимац Русије Јевгениј Плушенко се предомислио у вези са повлачењем, и најављује повратак. "Уколико буде потребно, ићи ћу на још десет операција", поручио Плушенко.

Легендарни клизач Јевгениј Плушенко, један од најпопуларнијих спортиста у Русији, најављује повратак, свега неколико дана након што је саопштио одлуку да завршава каријеру. 

Плушенко је саопштио одлуку да  заврши каријеру након што се повукао са индивидуалног такмичења због повреде леђа, али сада каже да ће се можда наћи и у Пјонгчангу 2018. године.

"Уколико буде потребно, ићи ћу на још десет операција. Не искључујем могућност да учествујем и на својим петим Олимпијским играма. Такође, не искључујем то да желим да останем у спорту, да докажем нешто многима, али и себи", рекао је Плушенко. 

Ројтерс је покушао да дође до Плушенка, али је он одбио да даље коментарише своју изјаву, али је потврдио да је све што је желео рекао током гостовања у једној емисији на руској телевизији. 

Прослављени 31-годишњи руски клизач, већ неколико година има проблема са повредама, али је све изгледало у реду током тимског такмичења, када је Русији заједно са сународницима донео прво злато у Сочију. Само неколико дана касније, Рус је осетио јак бол током загревања за кратки програм и због тога је одлучио да се повуче. 

Одмах после изласка са клизалишта, Плушенко је изјавио да завршава каријеру, током које је освојио олимпијско злато у Ванкуверу, и четири године касније сребро. 

Ово није први пут да се Плушенко предомислио у вези са завршетком каријере. Први пут се повукао после Торина, али се вратио две године касније. Ново повлачење уследило је после Ванкувера, али је поново одлучио да се врати управо због Сочија. Међутим, избор тима за овогодишње игре пропраћено је контроверзама, јер је љубимац Русије национално такмичење завршио иза Максина Ковтуна, али су упркос томе Руси одлучили да се он ипак нађе у Сочију.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво