Читај ми!

Јузуру Ханју, нова звезда је рођена!

Јапански тинејџер Јузуру Ханју освојио прву златну медаљу за Јапан у мушкој конкуренцији уметничког клизања. Мушко финале обележио велики број падова. Сребро освојио Патрик Чен, бронза за Дениса Тена.

Јапанац Јузуру Ханју превазишао је све невоље данас у Сочију, а онда је својој земљи донео прву златну олимпијску медаљу у мушкој конкуренцији уметничког клизања.

Ханју је у првом скоку пао, а затим и у трећем, што је оставило много простора Канађанину Патрику Чену да освоји прво место, али је он направио три грешке и испустио злато.

Бронзана медаља припала је Казахстанцу Денису Тену.

Вечерашње мушко финале било је обрачун двојице клизача, тинејџера Ханјуа и троструког светског првака Чена. Ниједан од њих двојице, међутим, није показао своје најбоље издање ни вечерас, ни јуче у кратком програму.

Већина клизача деловала је уморно, нарочито на крају слободне вежбе у трајању од четири и по минута.

Чан је вечерас наступио одмах после Ханјуа, али није био довољно добар да надокнади скоро четири бода предности које је Јапанац имао после кратког програма у четвртак.

Ханју је после своје вежбе клекнуо на под и ставио шаке на лед, мислећи да је испустио прилику да освоји злато.

"Био сам јако нервозан и јако уморан, али ме је победа изненадила. Нисам задовољан својим програмом. Мислио сам да нећу победити и био сам јако тужан", рекао је Ханју.

Његов земљак Даисуке Такахаши, освајач бронзане медаље 2010. године, био је један од најпопуларнијих такмичара данас, али је погрешио у свом богато кореографисаном програму на сплет песама Битлса, тако да је на крају био шести.

На петом месту је завршио његов земљак Тацуки Маћида, тако да је Јапан имао тројицу такмичара међу првих шест, што је фантастичан успех за земљу која се до пре четири године никада није пела на подијум.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво