Читај ми!

Путин обишао америчку делегацију у Сочију!

Председник Русије Владимир Путин у тајности обишао америчку делегацију на Олимписким играма у Сочију. Миланко Петровић заузео 77. место у крос кантрију на 15 километара. Рејхан Шмрковић није завршио трку. Извршни директор МОК-а Гилерт Фели жали јер су многи желели да Игре у Сочију пропадну. Феликс Нојројтер због саобраћајне несреће није полетео за Сочи. Максимочкин пуштен из болнице.

Све вести и занимљивости из света спорта можете да пратите и на нашим Фејсбук и Твитер страницама.  

21.35 - Јапанац Јузуру Ханју превазишао је све невоље данас у Сочију, а онда је својој земљи донео прву златну олимпијску медаљу у мушкој конкуренцији уметничког клизања. Ханју је у првом скоку пао, а затим и у трећем, што је оставило много простора Канађанину Патрику Чену да освоји прво место, али је он направио три грешке и испустио злато. Бронзана медаља припала је Казахстанцу Денису Тену.

21.22 - Хокејашке репрезентације Канаде и Финске убедљиво су победиле своје ривале у другом колу Групе Б на Олимпијским играма у Сочију и тако остале на деоби првог места. Бранилац злата и вероватно први фаворит турнира, Канада је "испрашила" Аустрију са 6:0, док је Финска лако победила Норвешку са 6:1.

17.42 - Белоруска биатлонка Дарија Домрачева освојила је данас златну медаљу на Зимским олимпијским играма у Сочију у трци на 15 километара. Сребрна медаља припала је Селини Гаспарин из Швајцарске, док се на трећем месту победничког постоља нашла још једна Белорускиња Надежда Скардино. Домрачева је трку на 15 километара завршила за 43 минута, 19 секунди и шест десетинки, а на стрелишту је забележила само један промашај у стојећем ставу.

17.32 - Председник Руске Федерације Владимир Путин у тајности је ноћас посетио Америчку кућу у Сочију, где га је дочекао председник Америчког олимпијског комитета Лари Пробст. Путин је овим чином желео да ублажи тензију која се појавила пред почетак Игара, нарочито пошто су Американци били незадовољни "антигеј" законима у Русији.

16.00 - Међународни олимпијски комитет одбацио је идеју да се освајачи златних медаља на Зимским олимпијским играма награде и комадићима метеорита који је пао на тло Чељабинска прошле године. Метеорит је брзином од 30 километара у секунди 15. фебруара прошле године експлодирао изнад Чељабинска, који се налази 1.500 километара источно од Москве и том приликом је повређено 1.200 људи. Званичници овог града су желели да у суботу обележе годишњицу пада овог метеорита тако што би десеторо освајача златних медаља добили и по његов комадић, али је МОК саопштио да би то могло да буде остварено само по завршетку Игара.

15.00 - Српски репрезентативац Миланко Петровић задовољан је што је успео да заврши трку у скијашком трчању на 15 километара, а истакао је и да класична трка није његова примарна дисциплина. "Након јучерашње трке на 20 километара, задовољан сам што сам успео да завршим данас. Овако јаке две трке у два дана је тешко возити. Класика није моја приоритетна дисциплина и ово је први пут да је возим на овако важном такмичењу", рекао је Петровић после трке. "За недељу дана имам и трку на 50 километара, до тада ћу имати довољно времена да се одморим и сигуран сам да ће и резултат бити много бољи", додао је он.

14.00 - Швајцарски скијаш Сандро Вилета освојио је златну медаљу у суперкомбинацији, на Зимским олимпијским играма у Сочију. Суперкомбинација се састоји из трка у спусту и слалому. Вилета је до победе дошао резултатом од два минута, 45 секунди и 20 стотинки. Сребрну медаљу освојио је Ивица Костелић из Хрватске, са заостатком од 0,34 секунде, док је Италијан Кристоф Инерхофер освојио бронзу са заостатком од 0,47 секунде за победником. Бранилац златне медаље у тој дисциплини са прошлих Игара у Ванкуверу, Американац Боди Милер, заузео је шесто место, а његов сународник, светски шампион Тед Лигети, 12. место.

13.10 - Српски репрезентативац Миланко Петровић заузео је 77. место у скијашком трчању, у класичној трци на 15 километара. Рејхан Шмрковић није завршио трку. Миланко Петровић је трку завршио за 46 минута, 42 секунде и две стотинке и заузео је 77. место у конкуренцији 87 такмичара, пошто њих четворица нису завршили трку, а међу њима је био и Рејхан Шмрковић. Петровић је за победником трке, Швајцарцем Даријом Колоњом, заостао осам минута, 12 секунди и пет стотинке. Колоња је до своје друге златне медаље у Сочију дошао резултатом од 38:29,7 минута.

12.00 - Без дилеме навијач који је оставио најјачи утисак у досадашњем току Игара...

11.35 - Капитен хокејашке репрезентације Шведске Хенрик Зетерберг пропустиће остатак олимпијског турнира у Сочију због повреде леђа. Зетерберг је у среду постигао један гол у победи Шведске над чешком (4:2) у првом колу олимпијског турнира. Шведски капитен, члан НХЛ лигаша Детроит Ред Вингса, јуче је покушао терапијом да санира повреду, али није успео. Изостанак Зетерберга је још један велики ударац за Шведску, која је још раније остала без Хенрика Седина и Јохана Францена, такође због повреда. Према правилима такмичења, стручни штаб Шведске не може да позове новог играча уместо Зетерберга. Овај хокејаш је са репрезентацијом Шведске освојио олимпијско злато у Торину пре осам година.

11.00 - Руски ски скакач Михаил Максимочкин отпуштен је из болнице где је у среду примљен пошто је на тренингу на Зимским олимпијским играма у Сочију задобио прелом два ребра. Максимочкин се повредио приликом тешког пада на тренингу у среду. Он је покушао да се усправи, али је поново пао и са доскочишта је изнесен на носилима. Двадесетогодишњи Максимочкин је већ одустао од учешћа у такмичењу на великој скакаоници која је на програму у суботу у Рус Ски Горки скакачком центру. Портпаролка Олимпијског комитета Русије Марина Калињина рекла је да ће одлука о евентуалном учешћу Максимочкина у тимској конкуренцији у понедељак бити донета после тренинга за викенд.

10.00 - Извршни директор Међународног олимпијског комитета Гилберт Фели похвалио је атмосферу на такмичењима на Зимским олимпијским играма у Сочију и осудио критичаре који су очекивали да Русија доживи неуспех. Фели, који је и извршни директор Олимпијских игара, рекао је да су спортисти у Сочију задовољни пријемом публике на борилиштима. Он је истакао да руски навијачи "аплаудирају успесима свих спортиста", а не само такмичарима из њихове земље. На почетку Игара, у гледалиштима је било празних места, али током такмичења интересовање публике је порасло. "Имали смо утисак да су људи долазили и чекали да виде грешке и неуспех Игара у Сочију", рекао је Фели.

09.00 - Немачки скијаш Феликс Нојројтер није допутовао у Сочи јер је имао саобраћајну несрећу на путу до аеродрома у Минхену, када је по снегу проклизао са пута и ударио у заштитну ограду. Одмах је пребачен у болницу и очекује се да није озбиљније повређен. Нојројтера прва трка у Сочију очекује тек у среду, када је на програму велеслалом. Три дана касније требало би да скија слалом, дисциплину у којој је фаворит уз Аустријанца Марсела Хиршера.

08.00 - После шест дана такмичења по броју освојених медаља водећи је тим Немачке са седам одличја, а прате га екипе Канаде, Норвешке, Холандије и САД са по четири освојене медаље. Ипак са четири шампиона Канада води у броју златних трофеја. Шести дана обележили су француски Бијатлонац Мартин Фуркад који је освојио и другу златну медаљу и легендарни клизач Јевгениј Пљушченко који се због повредеопростио од Олимпијаде.

У директим преносима на Другом програму РТС-а данас ћемо пратити скијашке дисциплине и клизање. Алпско скијање, спуст и слалом за мушкарце пратићемо од 07.50 односно 12.20. У дисциплини скијање слободним стилом пренос конкуренције дама је од 14.40, а мушкараца од 18.25. Слободно клизање ћемо пратити од 19.55.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво