Читај ми!

Фогтова "ускочила" у историју!

Немица Карина Фогт прва шампионка у ски скоковима. Миланко Петровић и Рејхан Шмрковић нису успели да се пласирају у четвртфинале у дисциплини нордијско трчање слободним стилом. ФИС забранио Ивани Ковачевић наступ у квалификацијама у истој дисциплини. Индијци добили назад своју заставу. Милер за неуспех окривио лош вид и одсуство сунчеве светлости.

Све вести и занимљивости из света спорта можете да пратите и на нашим Фејсбук и Твитер страницама. 

20.15 - Карина Фогт је ушла у историју као прва шампионка у ски скоковима у конкуренцији жена. Немица је у последњем скоку престигла сребрну Данијелу Ирачко-Штолц из Аустрије, док је бронзу освојила Италијанка Колин Мател.

20.05 - Организатори Зимских олимпијских игара у Сочију отказали су свакодневне кризне састанке јер такмичење у Сочију протиче без проблема. Председник Међународног олимпијског комитета (МОК) Томас Бах рекао је да су састаци укинути до даљег због успешног почетка Игара. Дневни координациони састанци одржавају се на сваким олимпијским играма да би се размотрили и решили проблеми са локаним организаторима. Бах је навео да је веома задовљан начином на који се одржава такмичење у Сочију.

19.10 - Најбоља српска скијашица Невена Игњатовић отпутовала је у Сочи, где ће се такмичити у слалому и велеслалому. Игњатовићева је уочи одласка поручила да ће дати све од себе и да прижељкује улазак у првих 30. "Ове године сам возила много јаких трка светског и Европа купа, тако да тачно знам шта ме очекује, знам колико могу да будем брза и растерећена сам", рекла је Игњатовићева. Она ће 18. фебруара учествовати у велеслалому, док ће се три дана касније такмичити у велеслалому. Невени Игњатовић ће ово бити друге Зимске олимпијске игре, пошто је пре четири године наступила у Ванкуверу, где је у слалому заузела 32. место чиме је била најбољи појединачни такмичар из Србије.

18.32 - Либан има два представника на Олимпијским играма у Сочију, један од њих је врло атрактивна Џеки Шамун. Ових дана интернет је преплављен нагим фотографијама скијашице, а јавност у Либану је шокирана. Џеки је дала објашњење: "Само да објасним да су фотографије, које су се сада појавиле на мрежи у Либану, направљене пре три године за један аустријски скијашки календар. На снимању су учествовали још неки спортисти. То што се појавило на Интернету није ушло на календар, већ је само била припрема за снимање и није требало да процури у јавност. У сваком случају, извињавам се свима које су ове фотографије узнемириле и шокирале. Разумем ако ме осуђујете. Либан је конзервативна земља и ово није одраз наше културе". У сваком случају, Џеки је растопила Сочи...

14.15 - Српски репрезентативци Миланко Петровић и Рејхан Шмрковић нису успели да се пласирају у четвртфинале у дисциплини нордијско трчање. Међутим, нису незадовољни оним што су приказали. „Задовољан сам трком, с обзиром на то који сам број имао. Заостао сам 21 секунду за првим у квалификацијама и 11 секунди за Норвежанином Петром Нортхугом, који је изванредан спринтер. На брдима сам много боље ишао него на првој трци, имао сам мање оптерећење", рекао је Петровић. „Што се резултата тиче, не могу да кажем да сам незадовољан, али наравно увек може боље. С обзиром на то да су мени ово прве Олимпијске игре у каријери, верујем да ћу у наредном периоду још више напредовати и усавршавати своју технику трчања", истакао је Шмрковић.

13.15 - Канађанка Дара Хауел освојила је прво злато у историји слоупстајл дисциплине у акробатском скијању. Ова 19-годишњакиња, иначе некадашња клизачица, остварила је скор од 94,20 бодова. Девин Логан из Сједињених Држава је освојила друго место и сребрну медаљу, док се још једна Канађанка, Ким Ламар, окитила бронзом.

12.50 - Aмерички скијаш Боди Милер је важио за једног од највећих фаворита у спусту у Сочију, али је драстично подбацио и заузео тек осмо место. Најуспешнији такмичар из САД у историји Олимпијских игара за свој неуспех окривио је лош вид. Како је рекао, потребна му је операција очију, којој је требало да се подвргне раније ове сезоне. "Не побеђујем када нема сунца. Нисам пет година победио у условима када сунце не сија. Требало је да одем на операцију очију раније ове сезоне. Имам одличног спонзора, очног лекара, али нисам имао времена да одем на операцију због густог распореда трка. Били смо много огорчени када смо схватили да нисмо успели да ускладимо све обавезе", истакао је Милер.

12.15 - Српски репрезентативци Миланко Петровић и Рејхан Шмрковић нису успели да се пласирају у четвртфинале у дисциплини нордијско трчање слободним стилом на Зимским олимпијским играма у Сочију. Петровић је у квалификацијама заузео 63. место, док је Шмрковић у трку завршио на 76. позицији. Петровић је трку завршио за три минута, 50 секунди и 20 стотинки, а Шмрковић за четири минута, две секунде и 28 стотинки. У четвртфинале ове дисциплине пласирало се 30 такмичара, а најбржи у квалификацијама је био Норвежанин Ола Виген Хатесстад (3:28,35).

10.00 - Међународни олимпијски комитет дозволио је спортистима из Индије да се на Зимским олимпијским играма у Сочију такмиче под својом националном заставом. МОК је саопштио ту одлуку истакавши да је ово први пут у историји да је суспензија неког комитета укинута током Игара. Олимпијски комитет Индије био је суспендован у децембру 2012. године због корупцијског скандала, због чега је МОК захтевао да се изабере ново руководство тог тела. Одлука о томе да се спортисти из Индије такмиче под олимпијском, а не националном заставом на Играма у Сочију донета је почетком јанура пошто индијски комитет није успео да закаже генералну скупштину и нове изборе у тој организацији пре почетка Игара. Пре три дана Индијски олимпијски комитет одржао је нове изборе, који су оцењени као поштени. Застава Индије би ускоро требало да буде подигнута у Олимпијском селу у Сочију.

08.00 - На Зимским Олимпијским играма у Сочију од представника Србије данас наступају Миланко Петровић и Рејхан Шмрковић. Петровић и Шмрковић такмичиће се у нордијском трчању слободним стилом. Старт квалификација у тој дисциплини заказан је од 11.25 сати по средњеевропском времену. Петровић је у суботу у бијатлону, у спринту на 10 километара, заузео 69. место.

07.00 - Одбор за нордијско скијање Међународне скијашке федерације донео је одлуку којом је онемогућио репрезентативки Србије Ивани Ковачевић да данас дебитује на Зимским Олимпијским играма у Сочију. Решено је да такмичари који су дошли са Б нормом не могу да се пријаве за друге дисциплине, преноси "Спортски журнал". Прелиминарна одлука била је другачија, али је она промењена кад је дошло време да се каже последња реч. Ковачевићева је требало да стартује у квалификацијама нордијског трчања слободним стилом. Деветнаестогодишња репрезентативка Србије у четвртак ће на ЗОИ у Сочију наступити у класичном трчању на 10 километара.

00.00 - После три дана у Сочију екипе Канаде, Холандије и Норвешке воде по броју освојених медаља. Све репрезентације су освојиле по седам одличја а Канада је прва са по три златне и сребрне медаље. Холанђани имају једно сребро мање, а Норвежани два злата, једно сребро и четири бронзе. Јунакиња дана је Марија Хефл-Риш која је одбранила злато у суперкомбинацији, Француски бијатлонац Мартан Фуркард освојио је злато у потери на 12,5 километара а у брзом клизању су доминирали репрезентативци Холандије.

Догађаје на борилиштима Олимпијских игара у Сочију можете пратити у директним преносима на Другом програму РТС-а.Од 10.50 и 12.55 пратићемо квалификације у нордијском трчању за жене и мушкарце а од 18.25 је директан пренос скијашких скокова за жене.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво