Миланко Петровић 69. у спринту

Миланко Петровић заузео 69. место у биатлону на 10 километара и није успео да се квалификује за потеру у понедељак. Сејџ Котсенбург, амерички сноубордер, први ће се попети на највише постоље на Зимским олимпијским играма у Сочију.

23.10 - Оно кад на Олимпијским играма даш све од себе...

19.22 - Олимпијци Србије у Сочију данас су, заједно са председником Србије Томиславом Николићем, министром Омладине и спорта Вањом Удовичићем, амбасадором Србије у Русији Славенком Терзићем и председником и генералним секретаром ОКС Владе Дивцем и Ђорђем Вишацким посетили кућу званичног спонзора опреме Олимпијског тима Србије, компаније BOSCO.

18.42 - "Не могу да кажем да сам задовољан наступом. И у гађању и у тркачком делу могло је и морало боље. Имао сам два промашаја из стајаћег положаја што је превише за такмичење овог ранга. Разочаран сам што сам пропустио једну лепу прилику за добар пласман. Сада морам да се потрудим да извучем поуке из ове трке и окренем се следећим. Даћу све од себе да у наредним данима поправим утисак", рекао је Петровић после трке.

17.00 - Српски биатлонац Миланко Петровић освојио је 69. место на Зимским олимпијским играма у Сочију у спринту на 10 километара. Петровић је са три промашаја остварио време од 27:08.2 минута, што је за више од два и по минута био спорији резултат у односу на победника. Златну медаљу освојио је Норвежанин Оле Ејнар Бјорендален (24:33,5), испред Аустријанца Доминика Ландертингера (24:34.8) и Чеха Јарослава Сукупа (24:39.2). Петровић није успео да се пласира међу 60 најбољих такмичара и неће наступити у понедељак у потери на 12.5 километара.

15.10 - Живописно је у олимпијском парку у Сочију...

14.10 - Словеначки скијаш Рок Перко пао је на тренингу у Сочију, па је његов наступ на Зимским олимпијским играма је доведен у питање. Перко је био први на стази у последњем тренингу пред такмичење у спусту, али је неспретно пао, оставивши иза себе крв на снегу. Директор словеначког тима Душан Блажич је казао да је Перко превезен у олимпијско село на прегледе. "Сада га све боли, али су главни проблем лице и нос. Изгледа да је можда поломио нос. Сумњам да ће се такмичити сутра", рекао је Блажич. И наредна два скијаша су имала проблема на стази, али су успела да заврше тренинг. Од 55 скијаша, њих десеторо није завршило данашњи тренинг.

13.30 - Шеф мисије олимпијског тима Србије на Зимским играма, Дамир Штајнер, поручио је да је безбедносна ситуација у том граду стандардна за велика такмичења и нагласио да су српски спортисти у потпуности фокусирани на дешавања на борилиштима. "Олимпијске игре су генерално догађај високог ризика, без обзира да ли се дешавају у Русији или било где другде на свету. Ми у нашем тиму не осећамо ни најмању бојазан, тако да грађани Србије не треба да брину за нас", рекао је Штајнер.

13.00 - Сви они којима се посебно свидело отварање Игара у Сочију сада имају прилику и да то покажу овом мајицом...

12.00 - Норвешка скијашица Марит Бјорген освојила је златну медаљу на Зимским олимпијским играма у Сочију у дисциплини крос кантри. Бјорген је стазу од 15 километара прешла за 38:33.6 минута, испред другопласиране Шарлоте Кале из Шведске. Треће место припало је такође Норвежанки, Хајди Венг.

11.00 - Сејџ Котсенбург из Сједињених Америчких Држава освајач је прве златне медаље на Зимским олимпијским играма у Сочију. Сјајни, 20-годишњи сноубордер био је најбољи у дисциплини слоупстајл, која са правом важи за једну од најатрактивнијих. Иза њега ће се на подијуму наћи Стале Сандбех из Норвешке и Марк Мекморис из Канаде, који је важио за фаворита пре самог такмичења.

9.00 - Првог дана после званичног отварања Зимских олимпијских игара Србију ће представљати двоје спортиста. Ивана Ковачевић ће од 11.00 учествовати у крос кантрију на седам и по километара класичним, плус седам и по километара слободним стилом. Потом ће се на борилишту у 15.30 појавити биатлонац Миланко Петровић, који ће учествовати у трци на 10 километара. Да подсетимо, Србију ће таком Игара у Сочију представљати још шест такмичара: Невена Игњатовић, Марко Вукићевић, Рејхан Шмрковић, Нина Мицић, Вук Рађеновић и Александар Бундало.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво