Читај ми!

Олимпијски пламен стигао у Сочи

Олимпијски пламен стигао je у Сочи после пређених 65.000 километра, што је најдужа рута у историји олимпијског покрета. Олимпијски пламен дочекало је неколико хиљада људи.

Олимпијска бакља за Зимске Олимпијске игре у Сочију стигла је у тај руски град на црноморској обали после 65.000 преваљених километара, најдуже трасе у историји игара. Током путовања, започетог 7. октобра на Црвеном тргу у Москви, бакља је обишла све регионе огромне државе.

Стигла је и на Северни пол, пренета на врх највише европске планине и на дно најдубљег језера на свету, а боравила је чак и у свемиру, где су је преузели руски космонаути.

Свечани дочек организован је на тргу испред Центра националних култура Мазлумјан, где је бакља стигла возом из Кубања, а дочеку је присуствовало неколико хиљада грађана.

Први носилац бакље у Сочију био је бивши репрезентативац Совјетског Савеза у одбојци и освајач златне олимпијске медаље Владимир Кондра.

На подручју Сочија пламен ће бити у Лазаревској, Адлерској и Централној четврти, а укупна дужина маршруте износи 44,3 километра.

Зимске олимпијске игре у Сочију биће одржане од 7. до 23. фебруара.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво