Читај ми!

Србија са осам такмичара у Сочију

Заставу Србије на отварању игара у Сочију носиће биатлонац Миланко Петровић. Тим Србије чиниће осам такмичара у пет спортова - Невена Игњатовић, Марко вукићевић, Ивана Ковачевић, Рејхан Шмрковић, Миланко Петровић, Нина Мицић, Вук Ранђеловић и Александар Бундало.

Србија ће на предстојећим Зимским олимпијским играма у Сочију имати осам такмичара у пет спортова, саопштио је данас Олимпијски комитет Србије (ОКС).

Извршни одбор ОКС верификовао је коначне пријаве националних спортских савеза и на основу остварених резултата одлучио да Србију у Сочију представљају: Невена Игњатовић и Марко Вукићевић (алпско скијање), Ивана Ковачевић, Рејхан Шмрковић и Миланко Петровић (нордијско трчање и биатлон), Нина Мицић (сноуборд), Вук Рађеновић и Александар Бундало (боб).

Олимпијци ће у Русију отпутовати 3. фебруара, а заставу Србије на свечаном отварању носиће освајач две златне и једне бронзане медаље на Зимској Универзијади у Трентину Миланко Петровић. Игре у Сочију биће одржане од 7. до 23. фебруара.

На основу предлога Комисије за програмска питања ОКС, Извршни одбор је усвојио одлуку да се, на основу остварених резултата у претходном периоду, Јелена Јанковић (тенис), Драгана Томашевић (атлетика) и Димитрије Гргић (стрељаштво) уврсте у категоризацију Олимпијског комитета Србије.

На основу остварених резултата Андреа Арсовић и Зорана Аруновић (стрељаштво) и Новак Ђоковић (тенис), од данас се налазе у првој категорији, док се Јасна Шекарић (стрељаштво) налази у другој категорији.

Женска рукометна репрезентација од сада се налази у првој категорији, а женска одбојкашка репрезентација у другој категорији.

Извршни одбор усвојио је предлог Комисије за програмска питања да се у Развојне програме ОКС уврсте кајакаш Немања Станивуковић, џудисткиња Јулијана Савић, тенисерка Ивана Јоровић као и веслачка посада у дубл скулу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво