Читај ми!

Ко плаши олимпијце?

Атмосфера пред старт ЗОИ у Сочију се додатно подгрева. Након терористичких напада пре неколико недеља у Волвограду уследиле су терористичке претње појединим Олимпијским комитетима учесника на играма. До сада поруке примили Мађарска, Аустрија, Италија, Словачка и Словенија. Међутим, након детаљне анализе констатовано је да су лажне.

Писма са терористичким претњама које су стигле на адресе пет олимпијских комитета су лажне, саопштили су представници Мађарске и Аустрије. Међу земљама које су примиле претећа писма је и Словенија, што је потврдио представник словеначког Олимпијског комитета Бране Дмитровић.

Према тврдњама мађарског и аустријског комитета претња која им је упућена је лажна. Поруке су већ проверене и констатовано је да су претње лажне.

"То је лажна порука, пошиљалац је из Израела, и он већ неколико година шаље сличне претње", саопштио је представник за штампу Волфганг Ајхлер и додао да је "порука већ проверена, јер је стигла пре два дана".

И представник Мађарског олимпијског комитета за међународне односе Зигмонд Нађ потврдио је да је, после анализе, утврђено да претња није стварна. Нађ је, како преносе агенције, рекао да је претеће писмо послато Међународном олимпијском комитету и руским организаторима Игара у Сочију на анализу и да је оцењено да претња није стварна.

"И МОК и руски организатори након обављене анализе писма званично су објавили да претња није стварна. Особа која је послала писмо већ је слала свакакве поруке многим члановима олимпијске породице", рекао је Нађ.

Председник Хрватског олимпијског комитета Златко Матеша казао је да тај комитет није примио никакве терористичке претње у вези са предстојећим ЗОИ у Сочију.

"Нисмо добили никакве претње, али смо упознати с тиме да су их добили неки национални олимпијски одбори, на пример Аустрија и Словенија", рекао је Матеша за агенцију Хина.

Пре неколико дана је на интернету објављена видео порука са терористичким претњама олимпијским играма у Сочију у којој су два мушкарца рекла да у току игара нико неће бити сигуран.

Руски медији су известили да је поруку припремила исламска терористичка организација која је одговорна и за бомбашке нападе крајем децембра у Волгограду.

Зимске олимпијске игре у Сочију почеће 7. фебруара.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво