Читај ми!

Литванија оправдано фаворит

Четири минута пре краја Литванци су серијом 15:0 "сломили" отпор Италије победивши са 81:77 и пласирали се у полуфинале Европског првенства у Словенији. Литванија ће у полуфиналу играти против Хрватске, други полуфинални пар чине Шпанија и Француска.

Кошаркашка репрезентација Литваније пласирала се у полуфинале Европског првенства у Словенији, пошто је у последњем четвртфиналном мечу у Љубљани победила Италију са 81:77 (22:15, 18:24, 17:19, 24:19).

Литванце у полуфиналу очекује дуел са Хрватском, која је раније данас савладала Украјину (84:72).

Питање победника решено је у последњој четвртини када су Литванци серијом 15:0 коначно успели да сломе отпор "азура", који шест минута нису успели да постигну кош.

Најбољи у победничкој екипи са по 17 поена били су Мантас Калнијетис и Реналдас Сеибутис, а двоцифрен учинак имали су још Мачиулис (13) и Поцијус (11). Стандардно добри код Италијана били су Марко Белинели са 22 и Алесандро Ђентиле са 15 поена.

Литванија ће у тако у полуфиналу играти против селекције Хрватске, која је победила Украјину и којој ће то бити прво учешче у полуфиналу од Европског првенства 1995. године у Атини. У другом полуфиналу састаће се Шпанија и Француска.

Репрезентација Италије ће у петак у доигравању за пласман од петог до осмог места одмерити снаге са Украјином. Поражени из тог меча играће у суботу од 17.30 против Србије за пласман на Светско првенство 2014. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво