Читај ми!

Ивковић: Нисмо понижени, Крстић: Идемо даље

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Душан Ивковић рекао је после вечерашњег пораза од Шпаније (90:60) у четвртфиналу Европског првенства да није понижен или повређен. Капитен Крстић истакао да једноставно данас никога „није хтело“, док Недовић додаје да су им се руке везале.

У табору наше селекције ипак има мотива да се стигне до циља - пласмана на Светско првенство. Пред Србијом су две утакмице у којима им треба бар једна победа. Прва шанса је већ сутра у борби за пласман од 5. до 8. места против поражене селекције из другог четвртфинала, у коме се састају Словенија и Француска.

"Шпански тим је био много, много бољи. Имали су бољи однос према игри и заслужено победили. Ја, као тренер, не осећам да сам понижен или повређен, али овакав пораз требало би да нам отвори очи. Ако говоримо о лошој припреми, ја преузимам одговорност", рекао је после меча Ивковић.

Србија је овим поразом у Љубљани изгубила шансу да се бори за неку од медаља, али је остала у трци за једно од првих седам места које воде на Светско првенство у Шпанији следеће године.

"Ово је први елиминациони меч мог тима. Ово је наша прва меч лопта ка остварењу циља. Нисмо били спремни за дуел са оваквим противником. Поставили смо утакмицу на такав начин да најмање одговара Шпанцима. Међутим, лоше смо контролисали утакмицу, лоше организовали нападе, моји играчи су били веома себични, што овакав противник не прашта", навео је Ивковић.

Он је оценио да је Србија вечерашњи меч изгубила практично у првом полувремену. "Тада смо покушали да тргнемо екипу. Кад то није успело, у другом полувремену одмарао сам неке играче за наредни меч и извињавам се навијачима јер знам да су се намучили како би дошли да нас бодре. У четвртак нас чека нови меч, друга меч лопта за пласман на Светско првенство", закључио је Ивковић.

Крстић: Није нас хтело, окрећемо се борби за СП

Капитен кошаркашке репрезентације Србије Ненад Крстић рекао је никога "није хтело" у четвртфиналном мечу Европског првенства против Шпаније, али да се тим окреће сутрашњој утакмици и борби за пласман на Мундобаскет.

"Не би требало да се прича о наших девет дебитаната, али мислим да је и то утицало. Већина наших играча никада није играла овакве утакмице. Није то изговор, требало је више да се боримо, али то се догодило, никога није хтело", рекао је Крстић новинарима у Љубљани.

"Морамо да пронађемо снаге за сутрашњу утакмицу. Зна се који је наш први циљ. Мало смо се и опустили, што је и нормално, јер је постојала шанса да се боримо за неку од медаља... Наш први циљ је пласман на Светско првенство и биће велики успех ако то остваримо", рекао је Крстић.

Немања Недовић је признао да су се екипи "везале руке", што је селекција Шпаније од почетка кажњавала. "Били смо под утиском, али то не треба да буде оправдање. Пораз нас боли. Већина нас никада није играла против овако јаког противника, и могли смо да видимо колико су моћни. После наших грешака направили су велику предност за, буквално, пет минута", рекао је Недовић.

"Верујем у овај тим и стручни штаб. Биће тешко подићи се за следећи меч, али морамо да покажемо за шта смо гинули два месеца", рекао је Недовић.

Родригез: Победили смо великог ривала

Кошаркашки репрезентативац Шпаније Серхио Родригез, један од најзаслужнијих за тријумф над Србијом у четвртфиналу првенства Европе, рекао је да је његова екипа одиграла без грешке и да ће у наставку шампионата имати још више самопоуздања.

"Осећали смо се добро на терену, били смо у правом ритму. Овај меч ће нам поправити самопоуздање и побољшати тимски дух, јер смо савладали великог ривала. Пружили смо максимум, сви смо веома исцрпљени, када сам сео на клупу једва сам дисао", казао је Родригез после меча у Љубљани.

"Цела екипа вечерас је утакмицу одиграла одлично. Дошли смо да играмо нашу игру и успели смо у томе. Тешко је рећи да смо одиграли перфектно, али смо били на високом нивоу. Не желимо да се зауставимо на овоме", казао је плеј Рики Рубио.

Његов саиграч Хозе Калдерон навео је да је веома поносан због начина на који је Шпанија играла вечерас. "Чини ми се да играмо најбоље онда када је најтеже. Вечерас је практично била ситуација 'победи или се врати кући'. Зато смо и дошли до оваквог резултата, поново смо у полуфиналу. Сачекаћемо да видимо ко ће бити следећи ривал, али ако овакву игру поновимо, можемо сваког да победимо", закључио је Калдерон.

Број коментара 26

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво