"Играјмо за 16", јавно извлачење парова у уторак

Радио-телевизија Србије и ове године организује меморијални турнир "Играјмо за 16", 21. по реду. Јавно извлачење парова заказано је за уторак од 12.00 часова у Холу РТС-а, у Таковској улици.

Већ 21. годину заредом, Радио-телевизија Србије организује меморијални турнир "Играјмо за 16", у знак сећања на колеге које су трагично настрадале у НАТО бомбардовању 1999. године.

Такмичења су организована у шест спортова – малом фудбалу, куглању, стоном тенису, баскету 3x3, шаху и електронском фудбалу, а меморијални турнир ће трајати од 16. фебруара до 12. априла.

Јавно извлачење парова заказано је за уторак од 12.00 часова у Холу РТС-а, у Таковској улици.

Више од 3.000 учесника у шест спортова

Такмичење у малом фудбалу почело је 16. фебруара, док ће жреб за остале спортове бити одржан у уторак, 3. марта.

Очекује се да на турниру учествује више од 3.000 такмичара, од девет до 70 година старости, а такмичења ће се одржати у 11 градова.

Само у Београду, турнири ће се играти у шест спортских дворана, а учешће су најавили и пријатељи из дијаспоре, као и из јавних сервиса држава у региону.

Турнири у шаху, стоном тенису и куглању су једнодневни, док ће остали трајати два месеца, а гледаоци ће моћи да уживају у више од 300 утакмица у којима ће учествовати више од 200 екипа.

Зашто?

За 20 година постојања изградили смо свест о неопходности чувања истине РТС-овог страдања 1999. и невиности наших убијених колега! Меморијални центар у Абердаревој треба да буде неизбрисив доказ злочиначког чина и свеколиког изгинућа обичних људи широм Србије.

У ноћи између 22. и 23. априла 1999. године, у два сата и шест минута у згради РТС-а, убијени су:

Јелица Мунитлак (28), шминкер, Ксенија Банковић (28), видео-миксер, Дарко Стоименовски (26), техничар размене, Небојша Стојановић (27), техничар мастера, Драгорад Драгојевић (27), радник обезбеђења, Драган Тасић (31), електротехничар, Александар Делетић (31), камерман, Славиша Стевановић (32), реализатор, Синиша Медић (33), дизајнер програма, Иван Стукало (34), реализатор, Дејан Марковић (39), радник обезбеђења, Милан Јоксимовић (47), радник обезбеђења, Бранислав Јовановић (50), техничар мастера, Слободан Јонтић (54), монтер, Милан Јанковић (59), прецизни механичар, Томислав Митровић (61), режисер програма.

На једноставно питање које већ годинама постављамо овим поводом, а то је питање "Зашто?", одговора још НЕМА.

На иницијативу запослених, у знак сећања на колеге, и ове године Радио-телевизија Србије у сарадњи са Спортским савезом Србије и бројним пријатељима организује традиционални Меморијал "Играјмо за 16".

број коментара 0 Пошаљи коментар